SFP försökte men majoriteten i utskottet svek

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson är besviken att majoriteten i riksdagens social- och hålsovårdsutskott inte idag gav grönt ljus för omfattande jour vid Vasa centralsjukhus.

Idag fanns det en reell chans att Vasa centralsjukhus omfattande jour hade kunnat räddas ännu under denna riksdagsperiod, men den politiska viljan saknades också denna gång i social- och hälsovårdsutskottet. Tyvärr stödde inte majoriteten i utskottet SFP:s förslag om att godkänna medborgarinitiativet.

– Jag är oerhört besviken att man nu dragit i handbromsen igen än en gång. Social- och hälsovårdsutskottet hade idag en helt unik tredje chans att rädda Vasa centralsjukhus omfattande jour men majoriteten svek. Nu ser vi svart på vitt vad majoriteten i utskottet gick för i den här frågan, säger Henriksson.

– SFP kommer givetvis att dagligen fortsätta föra Vasa centralsjukhus sak tills den här frågan är löst. Det handlar om jämlik behandling av medborgarna i vårt land, säger riksdagsledamot och partiordförande Anna-Maja Henriksson

Rehn-Kivi: Vasa förlorade, men frågan lever

Medborgarinitiativet om att ge fullskalig jour för Vasa centralsjukhus förlorade 10 mot 7 i riksdagens social- och hälsovårdsutskott.

Läs föregående artikel

EU gör biljettautomater och offentliga transportmedel mera tillgängliga för alla

Genom ett direktiv om tillgänglighet i Europa, sätter EU nya standarder för att försäkra sig om att varor och tjänster är tillgängliga också för dem med rörelse- och funktionsnedsättningar. Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/ALDE) välkomnar parlamentets ställningstagande.

Läs följande artikel