SFP har nominerat Wilhelm von Nandelstadh till riksdagsvalskandidat i Birkaland

Svenska folkpartiets Samkrets har på onsdag 25.5.2022 nominerat Wilhelm von Nandelstadh till partiets riksdagsvalskandidat i Birkaland.

Ekon.mag. Wilhelm von Nandelstadh, 43 år, från Sastamala var SFP:s första kommunalvalskandidat i Sastamala i kommunalvalet år 2020. I valet fick han en plats i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen.

– Jag är mycket glad över att vi nu ingår ett valförbund med Samlingspartiet och att vi nu går i gott samarbete mot riksdagsvalet, säger von Nandelstadh.

– Vi flyttade för fyra år sedan med familjen från Helsingfors centrum  till Vanhakylä i Sastamala. Under årens gång har jag fått vara med och utveckla min nya hemstad Sastamala och jag vill nu fortsätta göra det i hela Birkaland. Jag har under cirka 20-års tid varit med om att bygga upp olika företag allt från konsultering till fastighetsinvestering. Med hjälp av min breda erfarenhet inom företagsfrågor anser jag att som riksdagsledamot kan bidra till att vårt Birkaland är ett livskraftigt landskap. 

– Detta är historiskt. SFP har aldrig förut haft ett valförbund i ett riksdagsval i Birkalands valkrets. Jag tror att jag kommer att locka med nya väljare till vår gemensamma lista. Jag är värdeliberal och har satt målsättningarna högt. Vi vill med vårt valförbund vinna vårens riksdagsval, säger von Nandelstadh.

Partiet har i Birkaland ingått valförbund med Samlingspartiet i det kommande riksdagsvalet. SFP nominerar en kandidat och Samlingspartiet de resterande 19 på kandidatlistan. 

Matilda Holmström utsedd till verksamhetskoordinator för SFP i Nyland

Matilda Holmström har utsetts till verksamhetskoordinator för SFP i Nyland. Tillsammans med verksamhetsledaren kommer Holmström att ansvara för den övergripande verksamheten i kretsen.

Läs föregående artikel

Adlercreutz: Vi behöver ett integrationsprogram för varje utländskt företag som etablerar sig i Finland

Vi bör lägga fokuset på företagens och näringslivets framgång och livskraft, säger Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz. Han påminner om att hela det finländska välfärdssamhället bygger på livskraftiga företag och att vi också behöver utländska aktörer vid sidan av inhemska företag. Adlercreutz har nyss återvänt från Irland, där internationella företag stöds på flera olika sätt.

Läs följande artikel