SFP i Egentliga Finland går till val med 154 kandidater

Svenska folkpartiet i Egentliga Finland har lämnat in slutgiltiga kandidatlistor inför kommunalvalet. Det sammanlagda kandidatantalet i Egentliga Finland är 154, vilket är flera än i valet 2017. SFP ställer upp kandidater i Åbo, Pargas, Kimitoön, S:t Karins, Salo, Nådendal, Reso, Lundo och Letala. En stor framgång för SFP är att ha kandidater uppställda även i Lundo och Letala där SFP aldrig tidigare haft kandidater. Det rekordhöga antalet kandidater i Åbo, 71 kandidater, är historiskt och visar trovärdighet för SFP:s politik.

– Vi har glädjande många nominerade kandidater i regionen. Det känns särskilt fint med kandidater i två nya kommuner, Lundo och Letala samt det rekordhöga antalet i Åbo. Med denna kandidatlista har vi alla förutsättningar att göra ett strålande val, säger kretsordförande Regina Koskinen.

Svensk Ungdom i Åboland ställer upp sammanlagt 37 kandidater under 30 år i Åbo, Pargas, Kimitoön, S:t Karins och Salo.

– Vi går till val med rekordmånga unga, också i flera kommuner där vi inte tidigare haft någon ung kandidat. Efter att valet flyttades har vi fått ännu fler kandidater med, och det gläder mig att det finns ett ökat intresse bland unga att vilja vara med och hitta långsiktiga lösningar i kommunerna, säger Svensk Ungdom i Åbolands kretsordförande William Gräsbeck.

SFP i Sibbo går till kommunalval med 48 kandidater

SFP i Sibbo har nominerat ytterligare fem kandidater till kommunalvalet den 13 juni. Partiet går till val med en stark kandidatlista på totalt 48 kommunalvalskandidater i Sibbo.

Läs föregående artikel

SFP i Åbo lämnade in slutgiltig kandidatlista – rekordantal uppställda!

Svenska folkpartiet i Åbo har lämnat in sin slutgiltiga kandidatlista inför kommunalvalet. Det sammanlagda kandidatantalet i Åbo är rekordhögt, 71 kandidater. 

Läs följande artikel