SFP i Egentliga Finland nominerade de första riksdagsvalskandidaterna

På fredagens extra kretsmöte nominerade SFP i Egentliga Finland tre kandidater inför riksdagsvalet 2023.

De nominerade kandidaterna är (i alfabetisk ordning):
Bergqvist Sandra, Pargas
Byman Oscar, Kimitoön
Granroth Veera, Åbo

– De första kandidaterna är nominerade och kandidatrekryteringen är i full gång. Jag är övertygad om att vi kommer att få ihop en stark kandidatlista, med en bra bredd som ger oss alla förutsättningar att trygga vårt åboländska riksdagsmandat. Vi gjorde ett mycket framgångsrikt val 2019, men ett SFP-mandat från Egentliga Finland är aldrig en självklarhet! Vi kommer att arbeta hårt för att visa att vi igen är värda väljarnas stöd, säger kretsordförande Cecilia Achrén.

SFP i Egentliga Finland går till val på egen lista riksdagsvalet och kommer sammanlagt att nominera 17 kandidater. Kretsmötet gav fullmakt till kretsstyrelsen att nominera de resterande kandidaterna. 

SFP kräver att välfärdsområdena ska följa lagen

När ansvaret för social- och hälsovården från och med årsskiftet flyttar från kommunerna till välfärdsområdena upplöses också Kårkulla samkommun som producerar stödtjänster för personer med funktionsnedsättning och krävande specialomsorgstjänster på svenska. I ett förslag som presenterats av den nyländska arbetsgruppen Kepa Uusimaa föreslås att både den finsk- och svenskspråkiga medicinska expertisen för krävande specialomsorgstjänster centreras till HUS-sammanslutning. Svenska folkpartiet (SFP) motsätter sig förslaget i en skrivelse som lämnats in till de tvåspråkiga välfärdsområdena och Helsingfors stad.

Läs föregående artikel

Adlercreutz: Lagstiftningen bör rättas till för att träbyggandet skall ta fart

Det är dags att en gång för alla slå fast, att finländskt trä inte brinner bättre i Finland än i Sverige, sade Anders Adlercreutz, när Svenska riksdagsgruppen besökte träelementföretaget Timberpoint i Lovisa på måndagen.

Läs följande artikel