SFP i Egentliga Finland nominerade kandidater inför riksdagsvalet 2023

SFP i Egentliga Finlands kretsstyrelse nominerade sju kandidater till riksdagsvalet och därmed är över halva listan fylld. Kretsen kommer att nominera alla kandidater innan årsskiftet.

– Nomineringen framskrider enligt tidtabell och vi har många som är intresserade att kandidera. Med bara 17 platser på listan, gäller det att få ihop en bra bredd i vår kandidatbukett så att alla väljare hittar en kandidat de kan identifiera sig med, säger kretsordförande Cecilia Achrén.

De nominerade kandidaterna är:

Jerker Björkqvist, Åbo

Markus Blomquist, Åbo

Gilla Granberg, Pargas

Katariina Leino, Masko

Anna-Karin Tötterman, Åbo

Julie Wallin (Svensk Ungdom), Pargas

Kjell Wennström (Svenska seniorerna i Åboland), Åbo

 

Tidigare i augusti nominerades:

Sandra Bergqvist, Pargas

Oscar Byman, Kimitoön

Veera Granroth, Åbo

Blomqvist: Den förnyade abortlagstiftningen stärker kvinnors självbestämmanderätt

Riksdagen har godkänt en ändring av abortlagstiftningen med rösterna 125-41. Ändringen innebär bland annat att det i fortsättningen skulle vara möjligt att avbryta graviditeten på egen begäran fram till slutet av vecka 12 i graviditeten. Därmed skulle också kravet på utlåtande av två läkare slopas.

Läs föregående artikel

Parlamentet begär tydligare regler för åtgärder mot skarven

Europaparlamentet har i oktober uppmanat EU-kommissionen att omedelbart utvärdera huruvida fågeldirektivet fortfarande är ändamålsenligt i fråga om förebyggande åtgärder och arters samexistens. Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/Renew) välkomnar denna utveckling.

Läs följande artikel