SFP i Egentliga Finland samlades till kretsmöte i Pargas 25.4 2018

SFP i Egentliga Finlands kretsmöte har valt Regina Koskinen från Pargas till kretsordförande.

Koskinen efterträder Marko Winter som meddelat att han inte längre står till förfogande. Kretsmötet valde Lars Nyberg från Åbo och Ghita Edmark från Kimitoön till viceordföranden.

– Vi har flera viktiga val framför oss och jag vill leda kretsen till valsegrar, säger Koskinen.

Kretsens aktiva har en nyckelposition för en lyckad valrörelse, deras lokalkännedom är avgörande. Vägen till vår framgång i valen är en god kandidatrekrytering i kombination med det arbetet som görs lokalt.

– För vår krets är det av största betydelse att vi har en egen riksdagsledamot även i framtiden och att vi har en stark representation i landskapet, säger Koskinen.

Ett gott valresultat är vår enda möjlighet att säkra inflytandet i riksdagen och i det eventuella nya landskapsfullmäktige. För att kunna påverka tillgången till smidig skärgårdstrafik och närservice med god vård och omsorg också på svenska behöver vi inflytande också i praktiken.

En av de viktigaste frågorna i hela vårdreformen är att garantera service på svenska. Det är av största vikt att man skapa hållbara strukturer för detta redan i beredningsskedet.

Ett förslag till ny landsvägslag har nått riksdagen. Enligt förslaget ska de nya landskapen i framtiden ansvara för organiseringen av skärgårdstrafiken.

– Bra vägar och fungerande kommunikation är avgörande för vår region. Färjorna och förbindelsebåtarna utgör en väg över vattnet och har därmed en avgörande betydelse för att man ska kunna bo i skärgården, säger Koskinen.

Övriga invalda i kretsstyrelsen:

Joachim Hesthammer (Markus Blomquist)

Anne Eriksson (Staffan Sundström)

Leif Byman (Jill Karlsson)

Märta Marjamäki (Björn Taxell)

Charlotta Häggblom (Nina Lindholm)

Rolf Schwartz (Helen Honkasaari)

Mer information:

Regina Koskinen, 040 578 9098

Bergqvist vill fortsätta som SFP:s vice ordförande

Svenska Folkpartiets vice ordförande Sandra Bergqvist ställer upp för omval på SFP:s partidag i maj. Bergqvist valdes till en av tre vice ordförande på partidagen i fjol.

Läs föregående artikel

Mikaela Nylander om dagiskonflikten: Allas specialkunnande behövs

Alla yrkesgruppers specialkunnande behövs och bör tas tillvara också i framtiden.

Läs följande artikel