SFP i Helsingfors: Kretsordförande Cecilia Ehrnrooth ställer upp för omval

Nuvarande kretsordförande Cecilia Ehrnrooth har meddelat att hon ställer sig till förfogande för omval. Hon har sedan 2016 svingat ordförandeklubban i Helsingfors.

-I kommunalvalet uppnådde vi i Helsingfors en full kandidatlista med 127 uppställda kandidater. Det här är en långsiktig målsättning som jag satte upp redan inför kommunalvalet 2017 och nu lyckades vi uppnå den för första gången i Helsingfors krets historia. I och med vårt goda resultat i kommunalvalet, det bästa sedan 1992, säkrade vi en stadsstyrelseplats och förbättrade vår representation och påverkningsmöjligheter inom Helsingforspolitiken, säger kretsordförande Cecilia Ehrnrooth.

-Jag ser att vårt arbete är ändå inte klart, utan nu vill jag fortsätta leda Helsingfors krets med att göra SFP:s politik mer synlig och hörd i Helsingfors. Nu har vi säkrat plattformen för det, så nu sätter vi målsättningen på att använda den och stärka SFP:s profil inom alla områden och sektorer, tillägger Ehrnrooth. 

SFP i Helsingfors kretsmöte går av stapeln 4.9 och då väljs ordförande och  styrelse för kretsen för perioden 2021-2022.

SFP i Esbo fördelade förtroendeuppdrag

Svenska Folkpartiet i Esbo har fördelat förtroendeuppgifterna för den nya fullmäktigeperioden. Fullmäktigegruppen har också konstituerat sig.

Läs föregående artikel

Svenska riksdagsgruppens sommarmöte: Höjd flyktingkvot och en humanitär korridor behövs nu för att hjälpa afghanerna

– Det är på sin plats och självklart att Finland inte avvisar afghaner för tillfället. Men det räcker inte. Vi måste införa snabba processer för att ta hand om dem som nu svävar i livsfara. Det inkluderar också deras familjer – familjeåterföreningsprocessen måste göras smidig och snabb för dessa människor. Det måste kännas ofattbart tungt för många av de i Finland bosatta personer som nu är oroliga för sina anhöriga.

Läs följande artikel