SFP i Lovisa nominerade sina första kommunalvalskandidater

Svenska folkpartiets kommunorganisation i Lovisa rf har nominerat de första 11 kandidaterna till vårens kommunalval.

De nominerade kandidaterna är: Bruce Marina, Grundström Ben, Grundström Maria, Hinttaniemi Jonna, Hollmén Annina, Karlsson Håkan, Sederholm Eva, Staffans Sten, Stenbacka Carina, Stenberg Pamela och Uutinen Lotte-Marie.

” Jag är glad att vi redan nu kan nominera såhär många kandidater i olika åldrar och från olika delar av Lovisa. Och att vi dessutom har både sittande fullmäktigeledamöter samt nya namn med oss” säger Lotte-Marie Uutinen”, ordförande för SFP:s kommunorganisation i Lovisa.

Fastän kommunpolitiker i Lovisa nu har varit tvungna att fatta många svåra beslut och även närmaste framtiden för med sig utmaningar, har kommunorganisationen kunnat se ett intresse för att kandidera i kommunalvalet.

”Det är glädjande att kunna konstatera att det finns en tro på framtiden”, slår Uutinen fast.

SFP ställde i förra kommunalvalet upp 41 kandidater och har nu siktet inställt på åtminstone lika många kandidater.

”Redan nu innehar gänget ett brett kunnande och jag har full tillit att med sådant gäng gör vi ett gott val”, gläder sig Annina Hollmén, SFP:s valkoordinator för kommunalvalet i Lovisa.

SFP:s målsättning är en mångsidig kandidatlista i det kommande kommunalvalet. ”Kandidatrekryteringen fortsätter, så ifall du funderar på att kandidera skall du gärna ta kontakt”, uppmuntrar Hollmén.

Kommunalvalet går av stapeln 18.4.2021 och i början av mars skall kandidatuppställningen vara klar.

Ollikainen: Mycket viktiga skrivningar i nya trafikplanen

Utkastet till ny trafikplan är det viktigaste dokumentet kring vår infrastruktur på mycket länge, kanske någonsin. Den handlar om en nödvändig för att inte säga en mycket efterlängtad plan, som berör allas vardag på flera sätt.

Läs föregående artikel

Löfström: Viktigt att inte ge efter för Polen och Ungerns utpressning mot EU budgeten

Polen och Ungern hotade i måndags att lämna veto mot EU:s nästa sjuåriga långtidsbudget samt EU:s coronaräddningsfond på grund av att man i förhandlingarna kommit överens om en mekanism som gör att medlemsländerna kan nekas EU-medel om man inte följer rättsstatsprincipen.

Läs följande artikel