SFP i Nyland nominerade riksdagsvalskandidater

Svenska folkpartiet i Nylands kretsstyrelse har nominerat nya kandidater inför riksdagsvalet den 2 april 2023. Den 2 februari nominerades Emmi Thompson och Håkan Blomberg från Esbo, Kjell Törner från Borgå samt Karl Åberg från Ingå.

SFP i Nylands kretsordförande Hanna Lönnfors är stolt över nomineringsgruppens arbete med rekrytering av kandidater. 

–  Nu börjar vi faktiskt vara på slutrakan av nomineringarna. Jag är väldigt stolt över den grupp som jobbat för att få ihop en bra kandidatbukett med regional spridning, varierande profiler och såväl erfarenhet som nytänk. Idag har vi nominerat nya kandidater som passar väl in i kandidatlistan. Jag är glad och övertygad om att vi kommer att göra ett bra val.

Nomineringsgruppen för SFP i Nyland är på slutrakan med kandidatrekryteringen i och med att 34 kandidater är nominerade, varav 33 är offentliga. SFP i Nyland kommer nominera 37 kandidater, alltså en full lista, till riksdagsvalet 2023.

Blomqvist: Långsiktigt arbete behövs för att stärka jämställdheten

Riksdagen har idag (1.2) behandlat statsrådets redogörelse om jämställdhetspolitiken i responsdebatt. I redogörelsen fastställs statsrådets jämställdhetspolitik genom sju långsiktiga mål för både den nationella och internationella jämställdhetspolitiken. Ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist har lett arbetet med att färdigställa redogörelsen och gläds åt att behandlingen av redogörelsen kommit så här långt.

Läs föregående artikel

Henriksson om tilläggsbudgeten: ”Vårdsituationen måste fås under kontroll”

Idag har regeringen beslutat om ett förslag till den troligtvis sista tilläggsbudgeten för denna valperiod. Tilläggsbudgeten skjuter bland annat till mera resurser för vården, stöd till finländarna för de höga elpriserna och satsningar på att motverka ungdomsbrottsligheten. För Svenska folkpartiets ordförande och justitieminister Anna-Maja Henriksson har det varit viktigt att vården nu får mera resurser.

Läs följande artikel