SFP i Österbotten nominerade kandidat inför riksdagsvalet 2023

Kretsstyrelsen för Svenska folkpartiet i Österbotten nominerade en kandidat till riksdagsvalet 2023 på sitt sammanträde på onsdag kväll. Nomineringsgruppens ordförande Sven Jerkku är glad över att listan växer.

– Det är fint att ännu en stark kandidat kommit till på listan. Nu återstår endast två kandidatnamn och dessa hoppas vi nominera innan medlet av januari.


Den nominerade kandidaten är:

Marja Lindberg

Marja Lindberg är 46 år, bor i Kristinestad och är utbildad doktor i socialpolitik. Hon arbetar som universitetslektor och forskare i socialpolitik vid Åbo Akademi i Vasa. Hon sitter även i stadsstyrelsen och stadsfullmäktige i Kristinestad och är vice ordförande vid finskspråkiga utbildningsnämnden. Marja är trebarnsmamma och är engagerad i barnens ishockey verksamhet på fritiden.

– Jag brinner för barns och ungas välmående. Jag önskar att alla barn och ungdomar har jämlika möjligheter att förverkliga sina drömmar, utbilda sig och ha fritidsintressen oavsett familjens ekonomiska situationer. Jag är även insatt i barnfamiljers välbefinnande och utbildningsfrågor, och vill gärna vara med och främja dessa frågor.

 

De kandidater som tidigare nominerats är: Rainer Bystedt, Steven Frostdahl, Anna-Maja Henriksson, Johanna Holmäng, Christoffer Ingo, Ida-Marie Jungell, Ramieza Mahdi, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Joacim Sandbacka, Sari Somppi, Joakim Strand och Frans Villanen.

SFP i Österbotten kommer gå till riksdagsval med full lista på 16 kandidater inom Vasa valkrets.

Bergqvist: Jordbrukets lönsamhet måste förbättras

Riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) framförde Svenska riksdagsgruppens gruppanförande när riksdagen i dagens plenum behandlade interpellationen om krisen inom det finländska jordbruket och tryggandet av den inhemska matproduktionen i framtiden.

Läs föregående artikel

SFP lanserade sitt riksdagsvalsprogram: Framåt tillsammans

Svenska folkpartiet har som målsättning att göra det bästa riksdagsvalet någonsin mätt i röster, med ett väljarunderstöd på åtminstone 5 procent, och att vara representerade i alla valkretsar. SFP siktar på att behålla alla sina nuvarande mandat och få två tilläggsmandat.

Läs följande artikel