SFP i Österbotten uppmanar kommunerna att godkänna överföringen av social- och hälsovården till Österbottens välfärdsområde

Efter sitt styrelsemöte igår uppmanar nu SFP i Österbotten kommunerna att godkänna överföringen av social- och hälsovården till den nya samkommunen.

– Vi ser att kommunerna har bättre möjlighet att påverka genom att från första början gå med i välfärdsområdet. Det är dessutom en styrka för oss alla om samtliga kommer med redan nu, säger kretsordförande Martin Norrgård.

Kommunerna ska innan den 16.6.2020 besluta om de frivilligt överför social- och primärvården till Österbottens välfärdsområde.

– Det är viktigt att vi nu kan gå vidare med nästa steg i processen där vi själva i fortsättningen håller i taktpinnen och är väl förberedda för framtidens förändringar. Det är extremt viktigt att vi kan hålla ihop och se till vårt eget bästa, avslutar Norrgård.

Henriksson och Blomqvist om sote-modellen: Ett viktigt steg i rätt riktning, men bred diskussion krävs


Regeringen presenterade idag de centrala förslagen i den nya social- och hälsovårdsreformen. SFP:s ministrar Anna-Maja Henriksson och Thomas Blomqvist anser att det är viktigt att reformen nu kommit så här långt.

Läs föregående artikel

Rehn-Kivi: Viktigt steg framåt för vårdreformen


Regeringen har idag presenterat sina linjedragningar för vård – och landskapsreformen. Förslaget som integrerar social- och hälsovården med specialistvården och även inbegriper hela räddningsväsendet går nu på en storskalig utlåtanderunda mellan juni och september. Riksdagsledamot och medlem i riksdagens social – och hälsovårdsutskott Veronica Rehn-Kivi (SFP) gläder sig speciellt över att Nyland delas i fem egna vårdområden och för de starka skrivningarna för att garantera en jämlik vård på svenska.

Läs följande artikel