SFP i S:t Karins nominerade ytterligare två kandidater

Svenska folkpartiet i S:t Karins har under förra helgen nominerat ytterligare två kandidater till kommunalvalet 2021.

De nominerade är Juhana Laine och Alexander Rittinghaus.

SFP i S:t Karins målsättning är att öka på fullmäktigeplatserna och att få representanter till de olika nämnderna på basen av ett gott röstresultat. Partiet har ett valförbund i kommunalvalet med Centern och Kristdemokraterna. I det senaste valet fick SFP 573 röster i S:t Karins.

– Jag vill att S:t Karins följer med i tiden och vågar förnyas. Staden ska vara en trivsam och säker plats för alla åldersgrupper och speciellt viktigt upplever jag är att vi arbetar för ungdomar samt för hälsa och välmående. S:t Karins ska i fortsättningen vara en attraktiv stad för olika företag att växa och utvecklas i, säger Juhana Laine.

– Jag kommer att arbeta för ett jämlikt och säkert samhälle. De ungas röst ska föras fram i större grad än tidigare i.o.m. deras betydande roll i samhället, säger Alexander Rittinghaus.

– Veckoslutets nominering gläder mig och vi har nu på vår lista totalt sex kandidater. Vår yngsta kandidat Alexander är på valdagen 19 år och representerar därmed partiets ungdomsförbund Svensk Ungdom. Jag är väldigt stolt att få ha med en kandidat som representerar ungdomar, säger Åsa Gustafsson, ordförande för SFP i S:t Karins.

Bergqvist om statsbudgeten 2021: Satsa på Åboregionen som sjöfartsstad, innovationskluster och läkemedelscentrum!

Statsbudgeten 2021 behandlades i riksdagen på tisdagen. Riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) välkomnar regeringens klimatsatsningar och framtidsinvesteringar i statsbudgeten.

Läs föregående artikel

SFP i Helsingfors: Ahmed Hassan ställer upp i kommunalvalet

Ahmed Hassan, 36 år ställer upp i kommunalvalet i Helsingfors. Hassan kandiderar i val igen efter en paus på fem år från partiet, han har tidigare kandiderat i såväl kommunalval som riksdagsval. Hassan nominerades av Helsingfors kretsstyrelse måndagen den 14.12.

Läs följande artikel