SFP och Samlingspartiet har ingått valförbund i Tavastehus

Valförbundets målsättning är att få den bredaste vallistan i Tavastehus

Svenska folkpartiet i Tavastland och Samlingspartiets kommunorganisation i Tavastehus har kommit överens om ett valförbund i Tavastehus. Partierna går till val med lista där Samlingspartiet ställer upp 74 kandidater och SFP två. 

Samlingspartiets och SFP:s målsättning med valförbundet är att kandidatlistan kommer att vara den största, båda partierna stärker sin position samt tjugo fullmäktigeledamöter. I det senaste valet var Samlingspartiets lista den största.

Valförbundet är tekniskt och partierna sköter om sina egna valkampanjer och har sina egna valprogram. Partierna strävar efter att samarbetet fortsätter också efter valet, i samband med förhandlingarna av förtroendemannaplatserna. 

”Det är glädjande, att vi har kommit överens om ett valförbund med Samlingspartiet. Vi har en lång tradition av bra samarbete och med hjälp av detta valförbund kan vi stärka båda partiernas borgerliga position både i Tavastehus och i Tavastland. Det är mycket viktigt att det i kommande valet finns en möjlighet att rösta på SFP kandidater i Tavastehus, ” säger Petteri Kaleva, viceordförande för SFP i Tavastland.

”Vi är nöjda med valförbundet”, konstaterar Samlingspartiets kommunorganisation i Tavastehus ordförande Antti Ahonen. ”Inom Tavastehus Samlingspartiet ser vi att vi har en gemensam syn på bl.a. frågor som berör ekonomi som skattelättnader. Partierna har sina egna åsikter och program men, jag tror att detta valförbund möjliggör att båda partierna kan stärka de borgerliga värderingarna i Tavastehus fullmäktige. Jag är säker på att Samlingspartiets och SFP:s valförbundslista blir den största i Tavastehus”, fortsätter Ahonen. 

Adlercreutz omvald till gruppledare

Riksdagsledamot Anders Adlercreutz från Kyrkslätt har återvalts till gruppordförande för Svenska riksdagsgruppen.

Läs föregående artikel

Uleåborg nominerade kommunalvalskandidater

Svenska folkpartiet i Uleåborg har nominerat tre kommunalvalskandidater. De nominerade är Veronica Helanen, Tanja Nyman och Mika Valkealahti.

Läs följande artikel