Uleåborg nominerade kommunalvalskandidater

Svenska folkpartiet i Uleåborg har nominerat tre kommunalvalskandidater. De nominerade är Veronica Helanen, Tanja Nyman och Mika Valkealahti.

– SFP hade i förra kommunalvalet sju kandidater. Resultaten i alla val visar att det finns ett brett understöd i Uleåborg för SFP. Som lokalavdelningens ordförande är jag glad att kandidatnomineringen har god fart och att nya kandidater är på kommande, säger Tanja Nyman.

– Den kommande perioden kommer att  vara ekonomiskt utmanande. Alla vi kandidater är överens om att vi nu måste satsa på ungas välmående. Corona-tiden har påverkat många studerandes ork, när man inte kan träffa sina kompisar, gå på gym eller ha ett socialt liv. Vi unga är framtiden, därför måste vi satsa på vårt välmående, säger tjugoåringen Veronica Helanen.

– Uleåborg är en studiestad. Hit flyttar tusentals studerande från olika delar av Finland. Jag har själv flyttat till Uleåborg från Lappeenranta för fyra år sedan. Under den kommande fullmäktigeperioden måste vi säkra möjligheten till lågtröskelservice för unga. Många unga saknar det nära social nätverket och under corona-tiden är de totalt ensamma på grund av restriktioner och distansundervisning, säger Mika Valkealahti.

SFP och Samlingspartiet har ingått valförbund i Tavastehus

Valförbundets målsättning är att få den bredaste vallistan i Tavastehus

Läs föregående artikel

Bergqvist: Fungerande tvåspråkighet ska vara utgångspunkten inom vården

I torsdagens (4.2) Åbo Underrättelser kan man läsa om hur telefonsvararen vid ÅUCS:s röntgenavdelning inte längre pratar svenska. Riksdagsledamot och Folktingets ordförande Sandra Bergqvist (SFP) anser att utgångspunkten borde vara att servicen fungerar på både finska och svenska.

Läs följande artikel