Simon Granroth ställer upp för omval till ordförande för SFP i Helsingfors

Simon Granroth ställer sig till förfogande för omval som ordförande för SFP i Helsingfors. Granroth har hållit i ordförandeklubban sedan hösten 2021 och sitter som suppleant för Silja Borgarsdottir-Sandelin i stadsmiljönämnden.

– För mig är det viktigt att vi regelbundet tar tiden att stanna upp, lyssnar på varandra och ser över hur vi arbetar tillsammans och vad vi arbetar för. Det är en förutsättning för att vi som en organisation ska kunna göra betydelsefull och handlingskraftig politik. Under året har det varit positivt att se att det finns ett växande engagemang och mycket kompetens i kretsen, säger Granroth.

Under sin tid som ordförande har Granroth tillsammans med kretsstyrelsen arbetat för att öka engagemanget i kretsen och sett över hur organisationen jobbar för att lägga en bra grund att bygga vidare på. Kretsen har också fått efterlängtade tilläggsresurser i form av två nya anställda, Joel Sundström som valkoordinator och Tyko Hertzberg som medarbetare för fullmäktigegruppen.

Granroth är vetenskapskommunikatör till yrket och politices magister till utbildningen, han har studerat socialpsykologi och rättsvetenskap vid Helsingfors universitet. Han står för en liberal och progressiv politik där vetenskap, bildning, medmänsklighet och hållbarhetstänkande står i fokus.

– Jag skulle sammanfatta mina grundvärderingar i uppriktighet, medmänsklighet och frihet under ansvar. SFP ska vara den kraft för rationalism och liberala värderingar som samhället och faktiskt hela världen behöver just nu, säger Granroth.

SFP i Helsingfors förbereder sig som bäst för riksdagsvalet som går av stapeln om ett år. Det är ingen hemlighet att målet är högt.

– Två mandat är målet. Jag är fullt medveten om att det kommer att kräva hårt arbete och säkert lite tur. Oavsett så ska vi bygga ett SFP som känns som det politiska hemmet för var och en som värderar frihet under ansvar, företagande, bildning, faktabaserat beslutsfattande och mänskliga rättigheter, summerar Granroth.

Elina Sagne-Ollikainen, kretsens vice-ordförande, understöder ett omval av Granroth.

– Simon har lett kretsstyrelsearbetet mycket väl i sin roll som ordförande tack vare hans öppenhet, ett aktivt lyssnande och ett engagerande ledarskap. SFP i Helsingfors har haft stor nytta av hans kunskap, sinne för humor och energi. Grunden som nu lagts genom hans inkluderande ledarskap i kretsstyrelsen kommer att leda till många goda saker för det politiska arbetet framöver. Jag hoppas på att få fortsätta arbeta med Simon i presidiet inför riksdagsvalet 2023, säger Sagne-Ollikainen.

SFP i Helsingfors samlas till kretsmöte den 14.5 där bland annat nominering av de första riksdagsvalskandidaterna och val av nästa styrelse står på agendan.

Henriksson tackar presidenten och statsministern för deras utmärkta ledarskap i Nato-frågan

Idag har både republikens president Sauli Niinistö och statsminister Sanna Marin flaggat för ett finländskt medlemskap i Nato. SFP:s partiordförande och justitieminister Anna-Maja Henriksson är mycket nöjd över deras tydliga besked.

Läs föregående artikel

Elina Sagne-Ollikainen ställer upp för omval till viceordförande för SFP i Helsingfors.

Elina Sagne-Ollikainen,39, har fungerat som viceordförande sedan hösten 2021 och är medlem i Svenska Kvinnoförbundets jämställdhetsutskott. Hon är också suppleant i Kårkulla samkommuns styrelse.

Läs följande artikel