Ulla Achrén ställer upp för Åbo

Jag känner mig fortfarande taggad för min hemstad Åbo. Entusiasmen finns kvar och jag är redo att igen kasta mig in i politiken, säger förvaltningsdirektören vid Åbo Akademi Ulla Achrén om sitt beslut att ställa upp för SFP i vårens kommunalval.

Achrén är känd som en person med många järn i elden. – I kommunalvalet kommer jag däremot att hålla utbildning och svensk service högst på min lista. Ulla Achrén är ekonomie magister till utbildningen och har suttit i Åbo stadsfullmäktige (1985-92, 97-12) samt Åbo stadsstyrelse (1997-2006). Achrén har tidigare verkat som bland annat partisekreterare för SFP samt informationschef vid Åbo Akademi. Achrén har fyra barn och fyra små barnbarn i Åbo.

Partisekreterare Guseff kandiderar i kommunalvalet

Svenska folkpartiets partisekreterare Fredrik Guseff meddelar idag att han ställer upp som kandidat i Helsingfors. Guseff är bosatt i Helsingfors sedan 2003 och har varit partisekreterare sedan 2016.

Läs föregående artikel

SFP:s kandidatnominering nådde alla målsättningar

Svenska folkpartiet går till kommunalval med 1324 kandidater i 52 kommuner runt om i Finland. Partisekreterare Fredrik Guseff är mycket nöjd med kandidatläget.

Läs följande artikel