Partisekreterare Guseff kandiderar i kommunalvalet

Svenska folkpartiets partisekreterare Fredrik Guseff meddelar idag att han ställer upp som kandidat i Helsingfors. Guseff är bosatt i Helsingfors sedan 2003 och har varit partisekreterare sedan 2016.

– Jag vill vara med och skapa ett framgångsrikt Helsingfors. Som småbarnsfar känns naturligtvis frågor som dagvård och skola som särskilt angelägna i vardagen. Samtidigt handlar det om en helhet: fungerande service och bostadspolitik är nödvändigt för ett framgångsrikt Helsingfors. Ett välmående Helsingfors gynnar hela landet, säger Guseff.

– En röst på SFP är en röst för ett tvåspråkigt Finland. Vi jobbar genomgående och på alla plan: i kommunen, regionalt samt i hela landet för att stärka landets tvåspråkighet och för lösningar som fungerar också i praktiken.

Asylsökande får inte hamna i limbo

SFP:s riksdagsledamot Anders Adlercreutz är orolig för asylsökande som riskerar falla mellan stolarna då de fått avslag på sin asylansökan.

Läs föregående artikel

Ulla Achrén ställer upp för Åbo

Jag känner mig fortfarande taggad för min hemstad Åbo. Entusiasmen finns kvar och jag är redo att igen kasta mig in i politiken, säger förvaltningsdirektören vid Åbo Akademi Ulla Achrén om sitt beslut att ställa upp för SFP i vårens kommunalval.

Läs följande artikel