Väståbolands kommunorganisation nominerade kandidater

Svenska folkpartiets kommunorganisation har på sitt möte den 3 februari nominerat ytterligare två kandidater till kommunalvalet i Pargas.

 De som nu nominerats är Gunilla Granberg och Daniel Strömborg.

– Vi är på god väg mot målsättningen med full lista på 52 kandidater. Jag upplever att vi har en otroligt sammansvetsad grupp, trots att vi ännu inte haft möjlighet att ha fysiska möten inför valet och också har många nya ansikten bland kandidaterna, säger Tomas Björkroth, ordförande för SFP:s kommunorganisation.

Senaste kommunalval 2017 liksom riksdagsvalet 2019 har varit stora segrar för SFP i Pargas och Egentliga Finland.

Svenska folkpartiets kommunorganisation i Väståboland (VÅKO) samordnar och utvecklar SFP:s politik i Pargas stad tillsammans med lokalavdelningarna (Pargas, Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö). SFP:s personmedlemmar är anslutna till lokalavdelningarna.

Löfström på regeringens frågetimme: Finland bör också utveckla digitala coronapass

Riksdagen hade idag årets första frågestund, där Mats Löfström ställde svenska riksdagsgruppens fråga till regeringen.

Läs föregående artikel

Henriksson: Samerna måste tas med i klimatarbetet

Bland de första beslut Joe Biden gjorde efter att han svurits in som USA:s president i januari var USA:s återgång till Parisavtalet. I och med det blev det globala klimatarbetet genast betydligt enklare. I Finland förnyas klimatlagen som bäst. SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson betonar att ursprungsfolket samerna måste tas med i klimatarbetet.

Läs följande artikel