Wickström glad över att inkomstgränsen för studiestödet höjs

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström gläds över att inkomstgränsen för studiestödet höjs. I samband med regeringens budgetria har regeringspartierna kommit överens om att inkomstgränsen för studiestödet höjs under år 2022.

-Detta är en stor sak för flera studerande. Det kommer att underlätta planerandet av den egna vardagen och livet. Samtidigt kommer den här förändringen att ha en positiv effekt med tanke på sysselsättningen, säger Wickström. 

Wickström understryker att det här har varit en fråga som SFP arbetat målmedvetet för.

-Vi vill underlätta ungas vardag. Det här är ett konkret exempel på att långsiktigt arbetet ger resultat, säger Wickström. 

Henriksson: Tillväxt, höjt hushållsavdrag och ambitiösa klimatbeslut

Regeringen har idag avslutat årets budgetförhandlingar på Ständerhuset i Helsingfors. Resultatet är ett budgetförslag som stärker tillväxten, stöder regeringens ambitiösa klimatpolitik och inger hopp om framtiden, säger justitieminister och partiordförande Anna-Maja Henriksson.

Läs föregående artikel

Adlercreutz om budgetrian: Energiomställningen tar fart

I sin budgetria beslöt regeringen om omfattande åtgärder för att försnabba energiomställningen. Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz är nöjd med de beslut som fattades.

Läs följande artikel