Wickström: Rösta och påverka din framtida närservice

På söndag går Finland till sitt första välfärdsområdesval och SFP:s vice ordförande Henrik Wickström uppmanar alla att gå och rösta.

– På söndag avgörs framtidens närservice. Det ligger nu i väljarnas händer hur man vill att vården och räddningstjänsterna ska se ut i framtiden. Nu gäller det att rösta och påverka.  

– För SFP är det viktigt att servicen ska finnas nära. Vi vill trygga dagens hälsocentraler och vi vill att det ska finnas lättillgängliga hälso- och sjukvårdstjänster i alla kommuner. SFP vill att alla har tillgång till vård och hjälp när man behöver det, både på svenska och finska, säger Wickström.

Välfärdsområdesvalet hålls för första gången i Finland och osäkerheten bland väljarna är stor. 

– Trots att det nya valet känns främmande, uppmanar jag alla att gå och rösta. Valet handlar om närservice som påverkar allas vår vardag. Det handlar bl.a. om att du får tid till läkaren eller att ambulansen kommer när du behöver hjälp. När nöden är som störst ska hjälpen finnas där. En röst på SFP, är en röst på närservice nära dig, säger Wickström.

 

Wickström: Räddningstjänsterna får inte förbises i de nya välfärdsområdena

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström är orolig för att räddningstjänsterna blir förbisedda då de nya välfärdsområdena inleder sitt arbete. Wickström poängterar att räddningstjänsterna är en väsentlig del av de nya välfärdsområdenas ansvar.

Läs föregående artikel

Svenska folkpartiet gör ett starkt val i Österbottens och Mellersta Österbottens välfärdsområden.

- Idag är det lätt att vara en stolt kretsordförande. Jag är glad över vår kandidatlista som levererade ett stort antal röster för SFP och gjorde ett val till och med över våra målsättningar. Där var allas röster viktiga, säger SFP i Österbottens ordförande Johanna Holmäng.

Läs följande artikel