Wilhelmina Hindström Ollikainens nya riksdagsassistent

Wilhelmina Hindström från Ekenäs är SFP-riksdagsledamoten Mikko Ollikainens nya assistent. Hon påbörjar jobbet den 1 september.

– Jobbet som riksdagsassistent är ett väldigt omväxlande arbete där det krävs många olika kunskaper. Förutom god organisationsförmåga är det viktigt att känna till och kunna fördjupa sig i aktuella ärenden. Sådana kommer vi att ha gott om de närmaste åren inom de sektorer som jag jobbar mest med, till exempel utbildnings- och miljöfrågor.

– Jag är väldigt glad över att få Wilhelmina som min assistent, via sitt stora engagemang har hon skapat bred erfarenhet, vilket jag och partiet har stor nytta av i fortsättningen, säger Ollikainen.

Hindström arbetar för tillfälle på Utrikesmininsteriet men har även erfarenhet av uppdrag inom offentliga och privata sektorn såväl nationellt som internationellt. Hon är kandidat i humanistiska vetenskaper och håller på och avslutar sina magisters studier.

Hindström är taggad för sitt nya uppdrag.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att fördjupa mig i det politiska arbetet på nära håll och hjälpa Ollikainen i hans uppdrag, säger Hindström

Henriksson om ÅA:s rätt att få utbilda provisorer: ”Viktigt beslut som stärker såväl svenskan som ÅA”

Statsrådet har idag fattat beslut om att Åbo Akademi från och med hösten 2021 kommer få utbilda provisorer. Åbo Akademi får även erbjuda utbildning för farmacie licentiat- och farmacie doktorsexamen.

Läs föregående artikel

Jade Malmi blir specialmedarbetare för justitieminister Anna-Maja Henriksson

Juris magister Jade Malmi har kallats till specialmedarbetare för justitieminister och partiordförande Anna-Maja Henriksson

Läs följande artikel