Me kuulumme Eurooppaan. RKP haluaa nostaa pohjoismaiset arvomme kuten avoimuus, tasa-arvo sekä sukupuolten välinen tasa-arvo yhteiseen Eurooppaan. Meille oikeudenmukainen, avoin ja demokraattinen Eurooppa on johtava periaate EU:n tulevaisuudelle. Me puolustamme ihannetta rajattomasta Euroopasta, joka on mahdollisuuksien maanosa, missä yksilön turvallisuutta ja mahdollisuuksia on mukana kaikessa päätöksenteossa.

Anders Wikström

Lehdistösihteeri

Yhteystiedot »

Euroopan parlamentti haastaa komission oikeuteen löyhyydestä Unkaria kohtaan

Euroopan parlamentti näytti tänään suurella enemmistöllä hyväksytyllä päätöslauselmalla, kuinka se on saanut tarpeekseen Unkarin eurooppalaisten perusarvojen vastaisista toimista. Ukrainan avustuspaketin estäminen joulukuussa ja sitä seurannut Euroopan komission selkärangaton toiminta oli viimeinen pisara.

Ministeri Adlercreutz COP28-ilmastokokouksesta: EU:n osoitti johtajuutta

COP28-ilmastoneuvotteluissa Dubaissa on tänään 13. joulukuuta saavutettu sopu. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz mukaan EU:n kädenjälki näkyy tuloksessa. Ensimmäistä kertaa koskaan maat ovat sopineet kehotuksesta siirtyä pois fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa. Lisäksi sovittiin uusiutuvan energian kapasiteetin kolminkertaistamisesta globaalilla tasolla ja energiatehokkuuden kaksinkertaistamisesta vuoteen 2030 mennessä.

Adlercreutz: Elinvoimaiset rajaseudut ovat tärkeitä koko Euroopalle

Yleisten asioiden neuvoston kokouksesssa Brysselissä keskusteltiin tällä viikolla EU:n koheesiosta. Koheesiopolitiikan ja -rahoituksen tavoitteena on pienentää eroavaisuuksia EU:n eri alueiden välillä. Eurooppaministeri Anders Adlercreutz edusti Suomea kokouksessa. Suomen itärajan – ja samalla koko EU:n ulkorajan – tilanne huomioitiin myös kokouksessa.

Biaudet: EU:n tulee vahvistaa nopean toiminnan kykyään

Kansanedustaja Eva Biaudet piti tänään ryhmäpuheenvuoron eduskunnan lähetekeskustelussa valtioneuvoston selonteosta sotilasosaston asettamisesta korkeaan valmiuteen osana Ranskan, Belgian ja Suomen muodostaman EU:n taisteluosaston valmiusvuoroa 1.1.–30.6.2024. Biaudet korosti erityisesti kansainvälisen yhteistyön ja vastuun merkitystä.

Torvalds helpottunut Itämeren kalastuskiintiöpäätöksestä

EU-maiden ministerit ovat tänään sopineet Eurooppa-neuvoston maatalous- ja kalastusneuvostossa Itämeren vuoden 2024 kalastuskiintiöistä. Nils Torvalds (RKP/Renew) on helpottunut siitä, että pahimmat pelot täydellisestä kiellosta eivät toteutuneet, vaan mm. lohen ja silakan kalastus voi jatkua, vaikkakin hieman pienemmissä määrin monissa osissa Itämerta.

Oops, Post Not Found!

Uh Oh. Something is missing. Try double checking things.

This is the error message in the parts/content-missing.php template.