Ajankohtainen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ei saa johtaa huonompaan palveluun. Yksilön on aina oltava hallintouudistusten keskiössä, ja osallisuudella ja demokratialla on oltava vahva sija.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Nylander asettuu ehdolle aluevaaleissa

– Itä-Uudenmaan kunnat tulevat yhdessä tulevaisuudessa vastaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on oma alue, koska teemme jo tällä hetkellä paljon yhdessä. Porvoon sairaalan tulevaisuus alueellisena sairaalana on hyvä esimerkki asiasta, jonka eteen meidän on yhdessä tehtävä työtä, Porvoon kaupungin valtuuston puheenjohtaja, valtiosihteeri Mikaela Nylander sanoo.

Rehn-Kivi: Vammaisten henkilöiden oikeuksia tulee kunnioittaa paremmin!

Tänään, 3. joulukuuta, vietetään kansainvälistä vammaisten päivää. Huolimatta siitä, että YK hyväksyi vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen vuonna 2006, maailman yli miljardi vammaista henkilöä muodostavat yhden eniten syrjäytyneistä ryhmistä. Vammaisten henkilöiden elämää ja kehitystä vaikeuttaa edelleen suuri määrä fyysisiä, oikeudellisia ja sosiaalisia esteitä. Tämä huolestuttaa kansanedustajaa Veronica Rehn-Kiveä (Rkp), eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen.

Uusia ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 55 ehdokasta Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. 54 ehdokasta on julkistettu. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Pohjanmaan RKP nimesi lisää ehdokkaita aluevaaleihin

Pohjanmaan RKP:n piirihallitus kokoontui tiistaina 16. marraskuuta. Kokouksessa nimettiin useampi ehdokas aluevaaleihin. RKP on aikaisemmin nimennyt 67 ehdokasta Pohjanmaan hyvinvointialueella. Nyt listaa täydennettiin kuudella uudella ehdokkaalla. Tämä tarkoittaa, että RKP lähtee vaaleihin täydellä listalla Pohjanmaalla.

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella

RKP ja Kokoomus ovat solmineet vaaliliiton Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella aluevaaleissa tammikuussa 2022. Puolueet julkaisivat ensimmäiset ehdokkaat keskiviikkona 17. marraskuuta. Vaaliliiton tavoite on täysi lista, mikä tarkoittaisi 73 ehdokasta. RKP on nimennyt kaikki ehdokkaansa ja Kokoomus on nimennyt 23 ehdokasta.

Puoluekokous 2022 Turussa

Aloite 6 – Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta on täydennettävä omalääkärijärjestelmällä & Aloite 7 – Omalääkärijärjestelmän käyttöönotto

Beslut

RKP tekee työtä sen eteen, että ikäihmisiä ja jatkuvan hoidon tarpeessa olevia varten luodaan omalääkäri- ja omahoitajajärjestelmä, koska mahdollisuus käydä