Artikkelit

Hae artikkeleista

Blomqvist: Pöyristyttävää HUS

Ministeri Thomas Blomqvist pitää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tulevan maanantain kokouksen valmistelutyötä pöyristyttävänä. HUSin hallitus tulee maanantaina ottamaan kantaa Raaseporin sairaalan toiminnan tulevaisuudesta. Tarkalleen ottaen on kysymys Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen lakkauttamisesta tai säilyttämisestä. Valmistelussa esitetään yhteispäivystyksen lakkauttamista, vaikka hallituksen tilaamien selvitysten ja kuntien, eli omistajien, lausuntojen perusteella yhteispäivystys halutaan säilyttää.

Lue lisää

Henriksson Uudenmaan liikkumisrajoituksista: Hallitus haluaa turvata oikeuden elämään

Hallitus on eilen päättänyt rajoittaa liikkumista Uudenmaan ja muun Suomen välillä kolmen viikon ajaksi, 19.4. asti. Päätös tehtiin epidemian voimakkuuden vähentämiseksi muualla Suomessa ja siten terveydenhuollon kantokyvyn ylittämisen estämiseksi, jotta kaikki saavat tarvitsemaansa hoitoa. Koronatapauksia esiintyy Uudellamaalla yli kaksinkertainen määrä muuhun Suomeen verrattuna

Lue lisää

Blomqvist: Pohjoismaat ovat vahvempia yhdessä

Tänään juhlimme sekavin tuntein Pohjolan päivää. Kaikki julkiset tilaisuudet ovat peruttu ja vapaata liikkuvuutta maiden välillä on rajoitettu Covid-19 epidemiasta johtuen. Samanaikaisesti olen saanut nähdä, kuinka hyvin pohjoismainen yhteistyö on sujunut kriisiaikoina. Pidän tiiviisti yhteyttä muiden pohjoismaiden ministerikollegoiden kanssa, keskustellakseen esimerkiksi uusista mahdollisista rajaesteistä jotka kohdistuvat muissa pohjoismaissa asuviin kansalaisiin, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Lue lisää

Thomas Blomqvist: Hallituksen massiivinen tukipaketti on sekä tervetullut että tarpeellinen

– Koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten seurausten hillitsemiseksi olemme hallituksessa tänään tehneet tärkeän päätöksen ennennäkemättömästä paketista. Hallitus on päättänyt 15 miljardin euron panostuksesta ja yhdessä muiden valtiollisten toimenpiteiden kanssan Suomen Pankilta, Finnveralta ja Finanssivalvonnalta valtion tukipaketti nousee noin 50 miljardiin euroon, Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri sanoo.

Lue lisää