Resolution 1 – SFP är en röst för ett mänskligt Europa!

Beslut

Resolutionen antagen av SFP:s partidag 17.5.2014

Behandling

SFP är en röst för ett mänskligt Europa!

Om en vecka väljer vi européer ett nytt parlament för de kommande fem åren. Finländarna väljer tretton representanter som beslutar i ärenden som påverkar vår vardag. Det gäller exempelvis roamingavgifter, fiskekvoter, eurons utveckling, jordbruksstöd och skarvar. Det är beslut som är Nära dig!

Europaparlamentets inflytande ökar hela tiden. Nästa period kommer frihandelsavtalet med USA att föras vidare, EU:s roll ökar i utrikes- och säkerhetspolitiken och den inre digitala marknadens utvecklas. Svenska folkpartiets vision är ett starkt Europa som lämnar den ekonomiska krisen bakom sig, som höjer sysselsättningen och hittar medicin mot ungdomsarbetslösheten och som har pondus i globala klimatfrågor samt utvecklings- och utrikesfrågor.

I en tid där främlingsfientliga och populistiska vindar igen drar in över Europa är det viktigt med en klar och tydlig röst för medmänsklighet, tolerans och öppenhet, vilket Svenska folkpartiet står upp för. EU är världens mest lyckade fredsprojekt och dess grundläggande värderingar som mänskliga rättigheter, jämlikhet, jämställdhet och demokrati får aldrig ignoreras.

Den svenskspråkiga befolkningen i Finland behöver också i fortsättningen en egen representant i Bryssel, som förstår och jobbar för frågor som är viktiga för oss. Vi behöver en medmänsklig, sakkunnig och målmedveten arbetsmyra från Svenska Folkpartiet som fortsätter på den obrutna linje som Elisabeth Rehn, Astrid Thors, Henrik Lax, Carl Haglund och Nils Torvalds dragit upp. Nästa söndag avgörs valet – använd din röst!