Svenska folkpartiet i Nyland inleder nomineringen för välfärdsområdesvalet

Svenska folkpartiet i Nylands kretsstyrelse samlades för höstens första kretsstyrelsemöte tisdagen den 20 augusti i Kyrkslätt. Kretsstyrelsen nominerade under mötet de första kandidaterna inför det kommande välfärdsområdesvalet som går av stapeln den 13 april 2025.

– Jag är glad och stolt över vår första grupp nominerade kandidater. SFP:s politik behövs i välfärdsområdena i Nyland och jag är glad att vi har engagerade och kunniga SFP:are som vill dra en lans för fungerande vård, säger kretsordförande Karin Cederlöf.

Kretsstyrelsen har som mål att gå till val med fulla kandidatlistor i Väst- och Östnyland, vilket innebär 98 kandidater i Västra Nylands välfärdsområde och 73 kandidater i Östra Nylands välfärdsområde.

– Vi har den gångna tiden sett konkret i olika omröstningar i välfärdsområdena och HUS hur stor roll antalet representanter i de olika organen kan spela. Mitt mål som Nylands kretsordförande är att vi går framåt så att SFP:s synpunkter inte kan åsidosättas i välfärdsområdenas beslutsfattande heller inkommande fullmäktigeperiod, kommenterar Cederlöf.

SFP i Nyland nominerade följande kandidater:

Västra Nylands välfärdsområde

Anna Aintila (Kyrkslätt)

Tom Backman (Ingå)

Peter Braskén (Raseborg)

Hanne-Grete Christensen (Esbo)

Ida Flemmich (Sjundeå)

Charlotta Jakobsson (Esbo)

Susanne Kollin (Hangö)

Peetu Luiro (Esbo)

Anna Sofia Nevanlinna (Esbo)

Peter Rolin (Esbo)

Markus Söderman (Esbo)

 

Östra Nylands välfärdsområde

Stefan Andersin (Borgå)

Pia Baumgartner (Lovisa)

Bernhard Edgren (Borgå)

Annette Forsblom (Borgå)

Hans-Peter Lindgren (Sibbo)

Niklas Montonen (Borgå)

Tove Munkberg (Borgå)

Jacqueline Utujije-Habiyakare (Borgå)

Svenska riksdagsgruppens åtgärder för att få igång tillväxten

Svenska riksdagsgruppen har under sitt sommarmöte tagit fram fyra centrala helheter som är avgörande för att vi ska få fart på vår tillväxt — investeringar, utländsk arbetskraft, tillväxt i företag och ett starkt mänskligt kapital.

Läs föregående artikel

Silja Borgarsdóttir Sandelin utsedd till specialmedarbetare för minister Bergqvist

Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist har kallat politices magister Silja Borgarsdóttir Sandelin till sin specialmedarbetare vid undervisnings- och kulturministeriet. Borgarsdóttir Sandelin är hemma från Helsingfors och har tidigare bland annat arbetat som specialmedarbetare för justitieminister Anna-Maja Henriksson, Thomas Blomqvist minister för nordiskt samarbete och jämställdhet samt försvarsminister Carl Haglund. Borgarsdóttir Sandelin är SFP:s vice ordförande och fullmäktigeledamot i Helsingfors.

Läs följande artikel