Anders Adlercreutz på internationella lärardagen: Skolans hjältar värda att uppmärksammas

Idag den 5 oktober firas den internationella lärardagen också i Finland. Den finländska skolan hör till den bästa i världen, och våra lärare spelar en helt avgörande roll.

– Det är med stor tacksamhet jag tänker tillbaka på mina egna lärare som under min skoltid formade mig till den jag är idag, säger Svenska folkpartiets ordförande, undervisningsminister Anders Adlercreutz 

Regeringen satsar på skolan, och ger mera resurser till den grundläggande utbildningen. Förutom flera timmar för modersmål och matematik satsar regeringen också nästan 100 miljoner euro per år för att stärka stödet i lärandet, för att säkerställa att alla elever får det stöd som de behöver. 

– Våra lärares roll är helt central när vi nu satsar mera på den grundläggande undervisningen. Vi vil ge våra lärare arbetsro och resurser att stärka de grundläggande färdigheterna så som att läsa, skriva och räkna, säger Adlercreutz.

– Våra lärare förtjänar allt stöd och all respekt för den helt avgörande roll de spelar i vårt samhälle. Det är viktigt att vi ser till satt läraryrket också i framtiden är attraktivt och att förutsättningarna för att lära stärks. Jag önskar alla våra lärare allt gott på den internationella lärardagen. Jag vill tacka för det jobb ni gör, i vått och torrt, för att våra barn ska få de verktyg de behöver för livet.

 

SFP i Västra Nylands välfärdsområde: Bevara fältbarnmorskeverksamheten!

SFP:s fullmäktigeledamöter Veronica Rehn-Kivi, Anita Westerholm och Henrik Wickström lämnade idag i samband med Västra Nylands välfärdsområdets fullmäktigemöte en motion vars syfte är att försöka bevara fältbarnmorskeverksamheten inom HUS.

Läs föregående artikel

SFP i Österbotten: Med gemensamma krafter framåt

Under lördagen samlades SFP i Österbotten till kommunparlament som en kryssning till Umeå på m/s Aurora Botnia. Temat för årets kommunparlament var kommunernas och välfärdsområdenas framtid.

Läs följande artikel