Abrahamsson blir specialmedarbetare för minister Henriksson och för SFP:s ministergrupp

Undervisningsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har utsett Anna Abrahamsson till sin specialmedarbetare vid undervisningsministeriet samt till specialmedarbetare för SFP:s ministergrupp.

Politices magister Anna Abrahamsson har tidigare arbetat bland annat som konsult, som specialmedarbetare för minister Thomas Blomqvist samt som politisk sakkunnig för ALDE-partiet i Bryssel. Hon har även arbetat som medarbetare i Europaparlamentet och i riksdagen.

Lagförslaget om restaurering av natur i motvind

Europaparlamentets miljöutskott kunde inte ha varit mer splittrat än under tisdagens omröstning om utskottets betänkande gällande lagförslaget om restaurering av natur. Resultatet blev 44-44 och därmed fanns inte den nödvändiga majoriteten och betänkandet fälldes. Det här betyder att miljöutskottet, fiskeriutskottet samt utskottet för jordbruk, d.v.s. alla utskott som förberett det parlamentariska arbetet, valt att rösta omkull betänkandet.

Läs föregående artikel

Blomster och Byman blir specialmedarbetare för minister Bergqvist

Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist (SFP) har utsett Rosanna Blomster och Oscar Byman till sina specialmedarbetare vid undervisnings- och kulturministeriet.

Läs följande artikel