Blomster och Byman blir specialmedarbetare för minister Bergqvist

Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist (SFP) har utsett Rosanna Blomster och Oscar Byman till sina specialmedarbetare vid undervisnings- och kulturministeriet.

Rosanna Blomster är politices magister och har tidigare jobbat som riksdagsassistent för Sandra Bergqvist och gjort praktik bland annat vid Kommunförbundets Brysselkontor och Åbo Akademis utbildningsservice. Blomster har en bakgrund som aktiv scout och kommer som specialmedarbetare ha ett särskilt ansvar för ungdomsfrågor. Hon är hemma från Åbo, är medlem i svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning i Åbo och fungerar som ordförande för partiets lokalavdelning SFP i Iniö. 

Oscar Byman är ekonomie magister och har tidigare arbetat bland annat som specialmedarbetare för minister Anna-Maja Henriksson vid justitieministeriet, inom privata sektorn och som riksdagsassistent för Stefan Wallin. Byman har en mångsidig idrottsbakgrund och kommer att ha ett särskilt ansvar för idrotts- och motionsfrågor. Byman är hemma från Kimitoön och kandiderade för SFP i Egentliga Finland i vårens riksdagsval. Han har gjort sin militärtjänstgöring vid Uttis jägarregement och är undersergeant i reserven.

Abrahamsson blir specialmedarbetare för minister Henriksson och för SFP:s ministergrupp

Undervisningsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har utsett Anna Abrahamsson till sin specialmedarbetare vid undervisningsministeriet samt till specialmedarbetare för SFP:s ministergrupp.

Läs föregående artikel

Henriksson utsåg sina medarbetare

Partiordförande, undervisningsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har kallat Anna Abrahamsson, Laura Ollila, Anita Westerholm och Alexander Junell till sina specialmedarbetare.

Läs följande artikel