Adlercreutz, Bergqvist och Strand SFP:s ministrar

Svenska folkpartiets partistyrelse och Svenska riksdagsgruppens samlades under tisdagsmorgon till möte för att ta beslut om SFP:s ministrar.

SFP:s ordförande, Europa- och ägarstyrningsminister Anders Adlercreutz blir ny undervisningsminister med ansvar även för de nordiska frågorna. Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist fortsätter med sin ministerportfölj och till ny Europa- och ägarstyrningsminister blir Joakim Strand.

– Jag är enormt glad att jag nu kan välkomna Joakim Strand i SFP:s ministergrupp. Tillsammans ska vi fortsätta driva regeringsprogrammet framåt för att skapa den ekonomiska tillväxt och framtidstro Finland behöver, säger Adlercreutz

SFP:s ordförande Anders Adlercreutz presenterade ministervalen vid en presskonferens på SFP:s partikansli den 18 juni. 

SFP:s ministrar:

Undervisningsminister: Anders Adlercreutz
Anders Adlercreutz är SFP:s riksdagsledamot och fungerade som Svenska riksdagsgruppens ordförande åren 2019-2023. Adlercreutz blev invald i riksdagen år 2015 från Nylands valkrets.

Idrotts- och ungdomsminister: Sandra Bergqvist
Sandra Bergqvist är SFP:s riksdagsledamot. Bergqvist blev invald i riksdagen år 2019 från Egentliga Finlands valkrets.

Europa- och ägarstyrningsminister: Joakim Strand
Joakim Strand är SFP:s riksdagsledamot. Strand blev invald i riksdagen år 2015 från Vasa valkrets.

 

Adlercreutz vald till Svenska folkpartiets nya partiordförande

Europa- och ägarstyrningsminister och tredje periodens riksdagsledamot Anders Adlercreutz har idag med 183 röster valts till ny partiordförande för Svenska folkpartiet på partidagen i Helsingfors.

Läs föregående artikel

Christoffer Ingo lämnade in sin fullmakt till riksdagen

Christoffer Ingo, Korsholm, lämnade idag 18.6 in sin fullmakt till riksdagens generalsekreterare. Fullmakten är nu granskad och godkänd av både riksdagens generalsekreterare och talman Jussi Halla-Aho. Ingo inleder sitt arbete som riksdagsledamot 16.7.2024.

Läs följande artikel