Christoffer Ingo lämnade in sin fullmakt till riksdagen

Christoffer Ingo, Korsholm, lämnade idag 18.6 in sin fullmakt till riksdagens generalsekreterare. Fullmakten är nu granskad och godkänd av både riksdagens generalsekreterare och talman Jussi Halla-Aho. Ingo inleder sitt arbete som riksdagsledamot 16.7.2024.

– Den högtidliga ceremonin kring fullmaktsgranskningen stärker ytterligare ansvarskänslan gentemot inte bara valkretsens väljare utan för hela Finlands befolkning. Det kommer bli en ära för mig att inleda arbetet som riksdagsledamot och jag lovar att göra mitt yttersta för att förvalta det förtroende som jag fått, säger Ingo.

Även om Ingo tillträder först i mitten av juli då riksdagen har sommaruppehåll, har han delvis redan inlett det politiska arbetet i Svenska riksdagsgruppen.  Svenska riksdagsgruppen beviljade Ingo närvaro och yttranderätt på gruppens gruppmöten direkt efter europaparlamentsvalet. 

– Att genast få börja sätta sig in i de dagsaktuella frågorna gör att den egentliga starten i höst blir mera smidig. Nu när SFP och Svenska riksdagsgruppen utsett sina ministrar, kommer det även inom de närmaste veckorna att klarna vilka utskott jag kommer att sitta i, säger Ingo

Christoffer Ingo tillträder uppdraget som riksdagsledamot efter att Anna-Maja Henriksson invaldes i Europaparlamentet.

Adlercreutz, Bergqvist och Strand SFP:s ministrar

Svenska folkpartiets partistyrelse och Svenska riksdagsgruppens samlades under tisdagsmorgon till möte för att ta beslut om SFP:s ministrar.

Läs föregående artikel

Minister Bergqvist: Rasism finns i vårt samhälle men tillsammans kan vi stoppa det

Idrotts- och ungdomsminister, SFP:s vice ordförande, Sandra Bergqvist ordnade på onsdag en rundabordsdiskussion om delaktighet för unga med flerspråkig bakgrund. Vid diskussionen deltog representanter från olika städers ungdomstjänster, skolvärlden, föreningar, forskare och ungdomar.

Läs följande artikel