Adlercreutz på Stafettkarnevalen: Ett budskap om hopp, stöd och solidaritet från Finland till Ukraina

Stafettkarnevalen samlar i år igen tusentals skolelever till Olympiastadion i Helsingfors. Europas största skolidrottsevenemang för samman elever från hela svenskfinland. Under lördagens karneval skedde också startskottet på en unik stafett som bär 1561 kilometer ända fram till Ukraina.

Europa- och ägarstyrningsminister Anders Adlercreutz som öppnade stafetten, rullade in ett budskap till Ukraina i en stafettpinne och gav den vidare till en grupp ukrainska elever som efter ett halvt varv på stadion fortsatte ut genom maratonporten.

– Den här stafetten har med sig ett konkret och viktigt budskap om hopp, stöd och solidaritet från Finlands ungdom och Finlands folk till Ukraina säger Anders Adlercreutz

– Så länge Ukraina kämpar, och så länge vi övriga européer står bakom Ukraina finns det hopp. Rysslands brutala anfallskrig mot Ukraina måste sluta med att Ryssland lämnar varje tum av Ukrainsk mark säger Adlercreutz.

Hela stafetten beräknas ta sex veckor, och samlar samtidigt in pengar till Ukraina. Projektet har startats av journalisten Magnus Londén, som redan länge koordinerat hjälpsändningar från FInland till Ukraina. Målet är att samla in 100 euro per kilometer, sammanlagt 156100 euro.

 

Karavanen till Ukraine, www.karavanen.org

Wickström: Ekonomin behöver framtidstro

Riksdagen förde idag debatt om den interpellation som väckts mot regeringen finanspolitik. Riksdagsledamot Henrik Wickström (SFP) lyfte i sitt gruppanförande fram de positiva ekonomiska åtgärderna regeringen åtagit för att på lång sikt stärka den finska ekonomin, samtidigt som den sociala rättvisan beaktas.

Läs föregående artikel

Lojo BB ett bevis på Nylands vårdlösnings brister — samspelet mellan HUS och välfärdsområdena måste korrigeras

Nylands kretsstyrelse ser oroligt på hur vårdens särlösning i Nyland fungerar. Systemets brister syns på ett dramatiskt och sorgligt sätt i bland annat beslutet att lägga ner Lojo BB.

Läs följande artikel