Alexander Eriksson ny assistent för riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi

Juris magister Alexander Eriksson (25) har börjat jobba som assistent för riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi (SFP). Eriksson tillträdde tjänsten den 20 oktober.

Eriksson, som är hemma från Pernå, är nyutexaminerad jurist. Han har arbetserfarenhet bland annat som biträdande jurist på Finlands Kommunförbund. Eriksson har därutöver under studietiden varit aktiv inom Svensk Ungdom.

– Jag ser fram emot att få följa med lagstiftningsarbetet på nära håll, säger Eriksson. På Kommunförbundet har jag vant mig vid att biträda såväl politiker som tjänsteinnehavare i kommunerna så man kan säga att mitt nya jobb utgör en naturlig fortsättning på denna mycket viktiga uppgift.

– Det känns fint att få välkomna min nya medarbetare Alexander Eriksson som ska assistera mig under riksdagsperiodens sista arbetsfyllda månader. Det är till stor nytta att Alexander är bekant både med politik och lagstiftningsfrågor. Jag ser fram emot ett fint samarbete med honom, säger Rehn-Kivi.

 

Europaparlamentet godkände ståndpunkt inför FN:s klimatkonferens

På torsdagen röstade Europaparlamentet för en resolution om EU:s ståndpunkt inför FN:s klimatkonferens COP27 som hålls i november i Sharm-el-Sheik i Egypten. I resolutionen framläggs parlamentets förväntningar, med betoning på hur brådskande det är att intensifiera de globala insatserna för att uppnå målen i Parisavtalet. Europaparlamentarikerna kräver även att EU ska höja sina klimatåtgärder i linje med löftena från förra klimatkonferensen i Glasgow, COP26.

Läs föregående artikel

SFP i Egentliga Finland samlades till Kommunparlament

SFP i Egentliga Finland samlades till sitt traditionsenliga Kommunparlament lördagen den 22 oktober. Kommunparlamentet ordnades i form av en picknick-kryssning Åbo–Mariehamn–Åbo. På evenemanget deltog ca. 60 medlemmar från kommuner runtom i Egentliga Finland. Under kryssningen hölls bland annat en allmänpolitisk diskussion där riksdagsledamot Sandra Bergqvist berättade om den gångna regeringsperioden. Bergqvist betonade SFP:s roll i de beslut som gynnat Egentliga Finland.

Läs följande artikel