Andersson vill bli partiordförande

Otto Andersson, riksdagsledamot och Svenska riksdagsgruppens ordförande, ställer sig till förfogande som SFP:s partiordförande vid partidagen i juni. Andersson säger att folkrörelsen SFP givit honom otroligt mycket och att han därför också vill ge sitt yttersta för SFP.

– Under de senaste månaderna har jag fått mycket uppmuntran från många av våra SFP-medlemmar och förtroendevalda. Jag är ytterst tacksam för det stöd jag fått från Nyland, Österbotten, Helsingfors, Åboland och samkretsen, säger Otto Andersson.

Andersson vill jobba för ett enat och framgångsrikt SFP. 

– Att vara enade, betyder inte för mig att vi alltid ska ha samma åsikt om allting. Tvärtom. Olika åsikter inom politiken är en rikedom som vi ska ta vara på i vårt parti. Men helt avgörande är att vi är färdiga att lyssna på varandra och respektera varandras åsikter. Även då de är olika. Som partiordförande vill jag göra mitt yttersta för att bidra till ett öppet och respektfullt diskussionsklimat på partiets alla nivåer.  Jag är övertygad att en rörelse där alla känner sig bekväma och välkomna att komma med åsikter och nya idéer, det är en framgångsrik rörelse, säger Andersson.

–  Som riksdagledamot har jag varit mån om att vara mycket ute på fältet för att diskutera med våra väljare och våra medlemmar.  Det har varit otroligt värdefullt och gett mig energi i mitt jobb. Som partiordförande vill jag fortsätta med detta. Jag vill vara närvarande, tillgänglig och inkluderande.

SFP:s nya partiordförande väljs på SFP:s Partidag, som hålls 14-16.6.2024 i Helsingfors. Partiordförande Anna-Maja Henriksson har meddelat att hon inte ställer upp för omval.

Minister Bergqvist på Internationella kvinnodagen: ”Vi behöver flera kvinnor på ledande positioner inom idrottsvärlden”

Idag på den internationella kvinnodagen höll idrotts- och ungdomsminister, SFP:s vice ordförande Sandra Bergqvist frukosttillställning på undervisnings- och kulturministeriet med temat jämställdhet inom idrotten. Evenemanget samlade framstående kvinnliga idrottare och idrottsledare för att diskutera och lyfta fram kvinnors ställning inom den finska, europeiska och internationella idrottsvärlden.

Läs föregående artikel

Palm: Utan anställda har vi inget välfärdsområde

Österbottens välfärdsområde har samlats för årets första fullmäktigemöte. Bland annat en uppdatering av välfärdsområdets strategi, översikt över megatrender och servicestrategi behandlades på mötet. Uppdateringen av strategin visar att välfärdsområdet är på väg mot uppsatta målsättningar men fortfarande har lång väg kvar. I en taltur för SFP-gruppen lägger gruppordförande Maria Palm mycket vikt vid personalen.

Läs följande artikel