Anna-Maja Henrikssons podcast är tillbaka från sommarpausen

SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson släpper i dag nyaste avsnittet av sin podcast ”Bakom kulisserna”. Podcasten ger lyssnaren en unik inblick i regeringens arbete. I dagens avsnitt ger Henriksson sin syn på coronakrisen, sysselsättningsläget och de kommande budgetförhandlingarna.

– Det är roligt att få vara tillbaka vid mikrofonen efter sommarpausen. Hösten för med sig en hel del nya tema, och samtidigt fortsätter diskussionen kring bland annat coronaläget. För regeringens del är det nu ytterst viktigt att komma igång med åtgärder och lösningar som höjer sysselsättningen. Budgetförhandlingarna i medlet av september är verkligen centrala, säger Henriksson. 

I det nyaste avsnittet av podcasten tar Henriksson också ställning till förslaget om sex timmars arbetsdag. 

– Vi behöver göra mycket för att höja sysselsättningen i Finland, men en förkortning av arbetstiden är inte ett alternativ. Däremot presenterade SFP:s riksdagsgrupp nyligen ett 15 punkters åtgärdspaket med konkreta förslag för att höja sysselsättningen. Lokala avtal, graderad inkomstrelaterad dagpenning och höjt hushållsavdrag är bara några av dessa förslag, säger Henriksson. 

 

Alla avsnitt av Anna-Maja Henrikssons podcast finns på Soundcloud [länk] och Spotify [länk].

Ghita Edmark vill fortsätta som SFP i Egentliga Finlands vice ordförande

SFP i Kimitoöns ordförande Ghita Edmark ställer sig till förfogande för omval till vice ordförande för SFP i Egentliga Finland.

Läs föregående artikel

Torvalds: Nya viktiga beslut om Central Baltic-programmet

Att Central Baltic fortsätter som ett eget interregionalt program, och att havsgränser behandlas likvärdigt med landgränser under den kommande programperioden, är mycket goda nyheter för Finlands kustområden och Åland. Det säger Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/Renew)

Läs följande artikel