Ghita Edmark vill fortsätta som SFP i Egentliga Finlands vice ordförande

SFP i Kimitoöns ordförande Ghita Edmark ställer sig till förfogande för omval till vice ordförande för SFP i Egentliga Finland.

– Det är viktigt att stärka kretsens roll som politisk intressebevakningsorganisation för den svensk- och tvåspråkiga befolkningen. Social-och hälsovårdsreformen kommer att ha betydande konsekvenser för regionen och kommunerna. Vårt uppdrag är att kraftfullt driva invånarnas intressen. Att säkerställa en god och klientorienterad servicenivå på kundens modersmål, så nära hemmet som möjligt är en stor och utmanande regional framtidsfråga.

– Kretsen ska också vara ett stöd för lokalavdelningarna och de förtroendevalda i deras viktiga arbete. Inför vårens kommunalval ligger fokus på att fylla kommunernas vallistor med kunniga och motiverade kandidater, en öppen och intressant valkampanj och en politik fylld av framtidstro, säger Edmark.

Edmark har fungerat som kretsens vice ordförande sedan år 2017.

 

SFP i Egentliga Finlands kretsmöte går av stapeln den 4 september då den nya kretsstyrelsen väljs.

Distansarbetets effekter på kommunerna bör utredas

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström hoppas att man för en diskussion om vilka effekter det ökade distansarbetet har för kommunerna. Då en större del av finländarna tillbringar mer tid på sina fritidshus betyder det här även mer kostnader för kommunerna med tanke på ökat behov av service och infrastruktur. Enligt Wickström borde dessa kommuner få mer ekonomiskt stöd.

Läs föregående artikel

Anna-Maja Henrikssons podcast är tillbaka från sommarpausen

SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson släpper i dag nyaste avsnittet av sin podcast ”Bakom kulisserna”. Podcasten ger lyssnaren en unik inblick i regeringens arbete. I dagens avsnitt ger Henriksson sin syn på coronakrisen, sysselsättningsläget och de kommande budgetförhandlingarna.

Läs följande artikel