Anna Oksanen är Henrik Wickströms riksdagsassistent

Anna Oksanen från Raseborg är Henrik Wickströms riksdagsassistent. Oksanen är ekonomie magister, stadsfullmäktigeledamot i Raseborg och har under det senaste året fungerat som riksdagassistent för minister och tidigare riksdagsledamot Thomas Blomqvist.

– Det är trevligt att få Anna till riksdagsassistent. Anna har jobbat tidigare i riksdagen vilket känns bra då jag själv är första periodens riksdagsledamot. Anna är också tvåspråkigt vilket är viktigt för mig, säger Wickström.

– Jag väntar med iver på att få se en ny sida av riksdagsarbetet som assistent för en nyinvald ledamot. Jag ser fram emot ett gott samarbete och efter ett års erfarenhet av assistenskap så tror jag att jag kan stöda Henrik väl i hans nya uppdrag som riksdagsledamot, säger Oksanen. 

De nya riksdagsledamöterna tillträdde på tisdagen (11 april) och idag öppnas riksmötet. Oksanen kommer att inneha tjänsten från 11 april fram till slutet av augusti. 

Adlercreutz fortsätter leda Svenska riksdagsgruppen

Riksdagsledamot Anders Adlercreutz har återvalts till gruppordförande för Svenska riksdagsgruppen. Riksdagsgruppen hade idag sitt konstituerande möte inför den nya valperioden.

Läs föregående artikel

Tomas Björkroth ställer sig till förfogande i valet av kretsordförande

Tomas Björkroth ställer sig till förfogande i valet av kretsordförande för SFP i Egentliga Finland.

Läs följande artikel