Anna Oksanen är ny riksdagsassistent till minister Thomas Blomqvist

Anna Oksanen från Raseborg är ny assistent till minister för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist. Oksanen är ekonomie kandidat och slutför för tillfället sina studier på Handelshögskolan vid Åbo Akademi. Oksanen tillträdde tjänsten den 11 april.

Oksanen är stadsfullmäktigeledamot och kultur- och fritidsnämndens ordförande i Raseborg. Hon har tidigare varit styrelseordförande för Åbo Akademis studentkår och ordförande för Svensk Ungdoms högskolepolitiska utskott. Innan Oksanen tillträdde tjänsten som riksdagsassistent, arbetade hon som verksamhetsledare för Svensk Ungdom i Nyland.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Thomas och också de utmaningar som arbetet som riksdagsassistent för med sig. Det blir intressant att få djupare insikt i rikspolitiken genom att få ta del av arbetet i riksdagen, säger Oksanen.

Oksanen efterträder Anni Dahlén som tillträtt tjänsten som SFP i Nylands koordinator för välfärdsområden.

Niklas Guseff välkomnar den nya direktören – men kritiserar fullmäktiges attityd mot svenskan

I sitt anförande under fullmäktigemötet för Egentliga Finlands välfärdsområde den 27 april, välkomnar SFP:s styrelsemedlem Niklas Guseff direktör Tarmo Martikainen till välfärdsområdet. Samtidigt kritiserar Guseff fullmäktiges attityd mot det svenska språket.

Läs föregående artikel

Ida Susi ställer upp i riksdagsvalet för SFP i Satakunta

Ida Susi nominerades till kandidat i riksdagsvalet 2023 på SFP Samkretsens kretsmöte 26.4.2022.

Läs följande artikel