Antfolk ställer inte upp för omval

SFP i Österbottens kretsordförande Henrik Antfolk ställer inte upp för omval. Efter fem år i presidiet för den österbottniska kretsen varav ett år som kretsordförande är det dags för honom att ge klubban vidare. Dessa 5 år har kantats av idel val, Eu-val, riksdagsval, kommunalval samt välfärdsområdesval.

– Kretsen gick till riksdagsval med en mycket stark lista och säkrade fyra invalda ledamöter. Jag är mycket stolt över det arbete alla 16 kandidater gjorde, säger Antfolk. 

Som nästa står EU-valet vid dörren och därpå kommunalvalet 2025.

– Nu är det dags för nästa kretsordförande att fokusera på de kommande valen, säger Antfolk.

Henrik Wickström vill bli ny ordförande för Svenska Finlands Folkting

Henrik Wickström, nyinvald riksdagsledamot för Svenska folkpartiet, vill bli ny ordförande för Svenska Finlands Folkting. Sandra Bergqvist, sittande ordförande, har meddelat att hon inte ställer upp för omval.

Läs föregående artikel

Styrelsen för Österbottens välfärdsområde har hållit möte

Styrelsen för Österbottens välfärdsområde har hållit möte idag, måndag 15.5. På styrelsens föredragningslista fanns flera omfattande rapporter att ta del av, bland annat kvartalsrapporten för årets första tre månader och miljörapporten för 2022. SFP:s styrelsemedlemmar är särskilt nöjda över det strategiska samarbetsavtalet mellan Österbottens välfärdsområde, kommunerna i välfärdsområdet och Österbottens förbund.

Läs följande artikel