Barn och familjer förtjänar bättre än en utebliven familjeledighetsreform

Tänk i första hand på barnfamiljerna, råder Anna-Maja Henriksson regeringen.

– Det är mycket sorgligt att regeringen inte verkar kunna enas om en familjeledighetsreform. Barnen och familjerna förtjänar bättre, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson.

– Jag vill ge ett råd till regeringen. Tänk i första hand på barnfamiljerna, glöm era interna prestigefrågor och gå tillbaka till förhandlingsbordet. Ifall det är svårt att hitta en passande modell ger SFP gärna sin egen familjepolitiska helhetsreform till regeringens förfogande. Enligt Henriksson kan regeringens handlingskraft i allt högre grad ifrågasättas på grund av familjeledighetstvisten.

– Ifall familjeledighetsreformen inte nu ros i land har regeringens handlingskraft försämrats avsevärt. I det fallet kan man fråga sig hur länge medborgarna ännu ska behöva se på detta schabblande, säger Henriksson.

SFP:s tredelade familjepolitiska helhetsreform och hur den finansieras

Oppositionen interpellerar om ojämlikhet i utbildningen

Det är en ödesfråga för Finland hur vi lyckas stoppa ojämlikhetstrenden bland barn och unga, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson

Läs föregående artikel

Vi kan inte skicka människor till otrygga länder

Om asylsökande inte beviljas asyl och skickas tillbaka måste man vara säker på att det inte utsätts för fara för sitt liv eller sin hälsa, säger riksdagsledamot Eva Biaudet.

Läs följande artikel