Bergqvist: Rävsundsbron och Hessundsbron föreslås få 128 miljoner

Finansministeriet har idag (7.5) publicerat sitt förslag till den tredje tilläggsbudgeten 2021. I detta förslag ingår fullmakt för 128 miljoner euro för att förnya Rävsundsbron och Hessundsbron i Pargas. Riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) är oerhört glad över det här förslaget.

– Det här är strålande nyheter! Rävsundsbron och Hessundsbron är i ytterst dåligt skick och måste ersättas så fort det bara är möjligt. SFP har jobbat hårt för att påskynda processen, säger Bergqvist.

Planeringen av de nya broarna är i slutskedet och förväntas bli klar under 2021. Efter det kan nya broar börja byggas och själva byggandet beräknas ta tre år.

– Med de här pengarna kan arbetet med att bygga helt nya broar inledas. Det är enormt viktigt för att garantera det vardagliga livet i Pargas, tungindustrins verksamhetsförutsättningar, turismen och det lokala näringslivet, säger Bergqvist 

Finansministeriets förslag ligger som grund för vidare förhandlingar om den tredje tilläggsbudgeten.

Borgarsdóttir Sandelin vill fortsätta som SFP:s vice ordförande

Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer sig till förfogande för omval till vice ordförande för Svenska folkpartiet. Borgarsdóttir Sandelin har fungerat som partiets vice ordförande sedan 2016 och kandiderar i kommunalvalet i Helsingfors.

Läs föregående artikel

Henriksson: Nu ser vi ljuset för nya broar till Pargas – ett viktigt etappmål i hamn

I Finansministeriets bottenförslag till tredje tilläggsbudget föreslås att Rävsundsbron och Hessundsbron förnyas. Trafikledsverket föreslås få fullmakt att ingå avtal om projektet.

Läs följande artikel