Bergqvist vill fortsätta som vice ordförande för SFP

Svenska folkpartiets vice ordförande, riksdagsledamot Sandra Bergqvist, ställer upp för omval på partidagen i Vanda i september.

Det skrämmer mig att se hur högerpopulismen bubblar under ytan i samhället. Nu om någonsin behöver vi röster som står upp för människors lika värde, liberalism och våra grundläggande rättigheter. SFP är ett parti som står upp för dessa värderingar, också då landet är i kris, och därför vill jag gärna fortsätta jobba för dessa viktiga frågor som SFP:s vice ordförande, säger Bergqvist.

Vårens coronaepidemi har förutom förändrat diskussionsklimatet även försvårat landets ekonomiska situation ytterligare.

Dagens Finland står inför ett verkligt eldprov. Vi behöver ett stimulansprogram och mångsidiga sysselsättningsåtgärder för att få ekonomin att rulla igen. Jag vill se en mer flexibel arbetsmarknad och en hållbar ekonomisk politik som vi har råd med, säger Bergqvist.

Bergqvist har fungerat som SFP:s vice ordförande sedan 2017 och valdes till riksdagsledamot från Egentliga Finland i april 2019. SFP:s partidag ordnas i år i Vanda den 26 september.

Henriksson: Dubbelspår på sträckan Helsingfors-Uleåborg ska vara målet


SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson talade idag under namnbytesceremonin för Jakobstad-Pedersöre tågstation. Stationen bytte namn från Bennäs i medlet av juni, och i dagens namnbytesfest deltog bland annat kommunikationsminister Timo Harakka, direktör för järnvägstrafiken Markku Nummelin från Trafikledsverket, VR:s VD Rolf Jansson samt representanter från regionens kommuner och näringsliv.

Läs föregående artikel

Borgarsdóttir Sandelin vill fortsätta som SFP:s vice ordförande


Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer sig till förfogande för omval till vice ordförande för Svenska folkpartiet. Borgarsdóttir Sandelin har fungerat som partiets vice ordförande sedan 2016.

Läs följande artikel