Blomqvist: Alla har rätt till trygghet i vardagen

Ordförande för SFP:s partifullmäktige, riksdagsledamot Thomas Blomqvist, oroar sig för den växande rädslan och avsaknaden av trygghet i samhället. Han lyfte upp frågan på partifullmäktiges möte i Tammerfors i helgen.

– Vi behöver skapa en förändring i diskussionskulturen för att motverka rädslor. Det ska inte vara okej att häva ur sig vad som helst. Donald Trump har gjort ohyfsat beteende till en del av mainstream, säger Blomqvist i sitt tal.

Utöver ett hårdare samhällsklimat och ökad terrorism lyfter Blomqvist brister i åldringsvården, nedskärningar i utbildningen och hatprat som exempel på saker som påverkar oss och vår känsla av trygghet.

– SFP ska vara en motpol till de röster i samhället som vill hävda att alla människor inte är lika värda, som vill att Finland ska vara inåtvänt eller att det svenska språket inte är en del av Finland. Vi står upp för allas lika rättigheter, och vi säger det tydligt.

– Därför behöver SFP också en egen presidentkandidat, och jag är glad att Nils Torvalds är vår kandidat. Torvalds styrkor är att han är trygg, ärlig, sansad och framstår som en förnuftets röst. Och han säger tydligt, men sakligt, vad han och vi står för.

Också privata aktörer lider av vårdreformen

Regeringens förslag till vårdreform har lett till en absurd situation. Såväl små sjukhus som nästintill alla privata aktörer föreslås bli utan rätt att utföra operationer som kräver mer än lokalbedövning.

Läs föregående artikel

Katalonian tilanne ei saa eskaloitua!

Riksdagsledamöterna Stefan Wallin, Mats Löfström och Eva Biaudet uttrycker stor oro över konflikten mellan katalanerna och spanska regeringen.

Läs följande artikel