Blomqvist: Återvänd till förhandlingsbordet!

Svenska riksdagsgruppens ordförande, riksdagsledamot Thomas Blomqvist uppmanar regeringen och arbetstagarorganisationerna att återvända till förhandlingsbordet.

– SFP vädjar till alla parter i lika hög grad. Sluta gräla och glöm prestigefrågorna. Återvänd till förhandlingsbordet, för en genuin dialog och uppnå en försonlig lösning. Det är i Finlands och alla finländares intresse, säger Thomas Blomqvist.

Enligt Blomqvist behöver den ekonomiska tillväxten i Finland bästa möjliga förutsättningar.

– Alla parter i konflikten borde inse att det sista som vi behöver nu, när den ekonomiska tillväxten äntligen har tagit fart, är en strejkvåg eller andra störningar på arbetsmarknaden.

Thomas Blomqvist höll i dag Svenska riksdagsgruppens gruppanförande i debatten om statsrådets meddelande till riksdagen om regeringens sysselsättningspolitik och sänkningen av anställningströskeln i små företag.

Tanja Nyman från Uleåborg kandiderar i riksdagsvalet

Jag anser att varje euro som satsas på utbildning och sysselsättning ger en tryggare framtid för de unga, säger Tanja Nyman, Svenska folkpartiets riksdagsvalskandidat från Uleåborg.

Läs föregående artikel

Adlercreutz efterlyser konsekvens i regeringens åtgärder

Förra regeringens lag skulle ha varit i kraft redan länge om regeringen inte slopat den. Att regeringen ror och hopar på detta sätt förvirrar både brottsoffren och oss politiker.

Läs följande artikel