Adlercreutz efterlyser konsekvens i regeringens åtgärder

Förra regeringens lag skulle ha varit i kraft redan länge om regeringen inte slopat den. Att regeringen ror och hopar på detta sätt förvirrar både brottsoffren och oss politiker.

– Under den föregående regeringsperioden gjordes en lagändring om förvandlingsstraff för böter under ledning av justitieminister Henriksson. Det första den nuvarande regeringen gjorde var att slopa den lagen. Nu när valet närmar sig föreslår regeringen en mycket liknande proposition som ett ”nytt” lagförslag till riksdagen, säger riksdagsledamot Anders Adlercreutz.

Riksdagen diskuterade i dag propositionen för förvandlingsstraff för böter. Adlercreutz frågade minister Häkkänen om orsakerna till den nya lagen. Ministern svarade emellertid inte på frågan.

– Förra regeringens lag skulle ha varit i kraft redan länge om regeringen inte slopat den. Att regeringen ror och hopar på detta sätt förvirrar både brottsoffren och oss politiker, säger Adlercreutz.

Blomqvist: Återvänd till förhandlingsbordet!

Svenska riksdagsgruppens ordförande, riksdagsledamot Thomas Blomqvist uppmanar regeringen och arbetstagarorganisationerna att återvända till förhandlingsbordet.

Läs föregående artikel

SFP i Österbotten: vår politik behövs mer än någonsin

Social-och hälsovårdsutskottet röstade ner Veronica Rehn-Kivis förslag om att ge Vasa centralsjukhus omfattande jour. Ett enat Österbotten behövs mer än någonsin.

Läs följande artikel