Borgarsdóttir Sandelin fortsätter leda SFP i Helsingfors

SFP i Helsingfors kretsmöte, som i dag höll utbildningspolitiken högt på agendan, omvalde enhälligt Silja Borgarsdóttir Sandelin till kretsordförande.

– Nationella nedskärningar och strama ekonomiska ramar lokalt gör att utbildningspolitiken är ett hett samtalsämne. Vi kan inte acceptera fler nedskärningar i utbildning. Utbildning är Finlands styrka och den kan vi inte tumma på – varken nationellt, regionalt eller lokalt, säger Silja Borgarsdóttir Sandelin.

Samtliga andra kretsordföranden i SFP har meddelat att de inte ställer upp för omval vilket gör att Borgarsdóttir Sandelin blir den kretsordförande med längst erfarenhet efter att de andra kretsarna har hållit sina årsmöten.

– Jag ser fram emot att fortsätta förberedelserna inför kommunalvalet. Stämningen i SFP i Helsingfors är god, arbetet med kommunalvalsprogrammet har fått god respons och flera intresserade har redan meddelat intresse för att kandidera i kommunalvalet, säger Silja, som även själv siktar på en plats i Helsingfors stadsfullmäktige.

Henriksson ställer upp

Anna-Maja Henriksson ställer sig till förfogande som partiordförandekandidat för Svenska folkpartiet i Finland.

Läs föregående artikel

Nyckeln till Finlands framgång är utbildning

Resolution från Svenska folkpartiet i Helsingfors Kretsmöte 2.4.2016

Läs följande artikel