Cecilia Achrén ger stafettpinnen vidare som kretsordförande för SFP i Egentliga Finland

Cecilia Achrén från Åbo har lett Egentliga Finlands krets sedan 2022 och ställer inte upp för omval till ordförandeposten.

– Det har varit både spännande och givande att fungera som ordförande. Eftersom jag dock återgår till mitt jobb som verksamhetsledare för SFP i Egentliga Finland kan jag inte samtidigt fungera som ordförande för kretsen, säger Achrén.

Achrén beskriver det gånga året som händelserikt.

– Året som ordförande har vart mycket hektiskt med bl.a. besök till lokalavdelningar och fullmäktigegrupper, otaliga möten, politiska ställningstaganden, kandidatjakt, kampanjplanering och medlemsevenemang.  Jag är mycket stolt över all den aktivitet vi har runt om i regionen och jag hoppas att kretsstyrelsen fortsätter att hålla sina möten på olika orter och synas på fältet, säger Achrén.

– Fokus under året har givetvis varit riksdagsvalet och att skräddarsy en utomordentligt bra kandidatlista samt att bygga upp en kampanj som slår alla våra tidigare kampanjer. Dessa båda tycker jag att vi tillsammans med kretsstyrelsen, lokalavdelningarna och med våra medlemsförbund verkligen lyckats med! Men valen tar inte slut här.  Snart sätts fokus på presidentval, EU-val och kommunalval. Jag hoppas att kretsen utöver valarbete hinner fortsätta arbetet med lokalavdelningarnas välmående och medlemsrekryteringen, avslutar Achrén.

Ordförande och kretsstyrelse väljs på SFP i Egentliga Finlands kretsmöte 22.4.2023 i Kimito.

Blomqvist: Det nordiska samarbetet stärker våra samhällen

Imorgon, den 23 mars, firas Nordens dag. Ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet, Thomas Blomqvist, betonar den nordiska samhörighetens och det nordiska samarbetets stora betydelse. De senaste åren har varit omvälvande. Först rubbade coronapandemin om vår trygghetskänsla, och nu i och med Rysslands brutala, fullskaliga anfallskrig mot Ukraina har vi krig i Europa. Under den här tiden har det nordiska samarbetets betydelse framkommit klart och tydligt, både gällande förväntningarna på samarbetet men även möjligheterna att vidareutveckla samarbetet, framhåller Blomqvist.

Läs föregående artikel

Torvalds: Ett viktigt steg mot renare vatten i Europa

Europaparlamentets miljöutskott och dess huvudförhandlare Nils Torvalds (SFP / Renew) har på tisdagen offentliggjort sitt första förslag till uppdateringen av direktivet om avloppsvatten från tätbebyggelse. Det är fråga om det första ställningstagandet från Europaparlamentet till EU-kommissionens förslag, som presenterades under hösten.

Läs följande artikel