Dan Cederlöf kandiderar i EU-valet 2024

Dan Cederlöf, 23, kandiderar i Europaparlamentsvalet. Cederlöf är hemma från Helsingfors och slutför för tillfället sina kandidatstudier i pedagogik. Han arbetar som elevhandledare och är styrelsemedlem i Svensk Ungdoms förbundsstyrelse.

– EU är avgörande för Finlands framtida välfärd, både genom att främja ekonomisk tillväxt och genom att förstärka landets geopolitiska position. För att Finland ska kunna utnyttja alla fördelar som EU-medlemskapet erbjuder, måste landets representanter engagera sig aktivt i EU:s beslutsprocesser och initiativ, säger Cederlöf.

Cederlöf vill i sin kampanj lyfta fram betydelsen av Erasmus+ och ungdomars rörlighet samt stärka möjligheten för studerande att åka på utbyte efter coronapandemin. Då ungdomar utgör en krympande åldersgrupp, understryker Cederlöf vikten av att EU också i fortsättningen är öppet och upprätthåller den global marknaden genom att skapa nya handelsavtal.

– Ungdomar är en krympande åldersgrupp och för att EU ska kunna anpassa sig till  demografiförändringen behöver EU aktivt delta i den global marknaden genom att skapa nya handelsavtal och samtidigt stärka sin interna marknad med rättvis reglering. Det är viktigt att EU fortsätter och utvidgar Erasmus+ programmet för att uppmuntra ungdomar att få internationella erfarenheter, speciellt nu efter coronapandemin, avslutar Cederlöf.

Wickström glad då Ingå station öppnades för tågtrafik igen

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström är glad då Ingå station öppnades för tågtrafik idag (3.4.). Första tågturen avgick idag 20.59 mot Helsingfors. Senast då ett tåg stannade vid Ingå station var i mars 2016.

Läs föregående artikel

Nicolina Nordman ny riksdagsassistent för minister Sandra Bergqvist

Nicolina Nordman har valts till riksdagsassistent för idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist (SFP).

Läs följande artikel