Wickström glad då Ingå station öppnades för tågtrafik igen

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström är glad då Ingå station öppnades för tågtrafik idag (3.4.). Första tågturen avgick idag 20.59 mot Helsingfors. Senast då ett tåg stannade vid Ingå station var i mars 2016.

– Det är fint att det i Ingå finns en aktiv tågstation igen. Det här är en del av det långsiktiga arbetet vi inom SFP och regionen gjort för utvecklandet av kustbanan. Dagens tidtabeller är inte optimala, men detta är en öppning. I framtiden är det viktigt med närtåg som även gynnar pendlingstrafiken. Senare i år fattas beslut om hur kustbanan ska utvecklas och vi jobbar för åtgärder som ger utrymme för fler tåg längs med kustbanan, säger Wickström. 

Wickström vill påpeka att det är upp till kommunerna att bestämma om man själv vill satsa ekonomiskt på närtågstrafiken. Han hoppas också att närtågstrafiken i framtiden kunde stödjas mer på nationell nivå. 

– I Ingå får vi nu fundera hur man kan dra nytta av tågstationen. Med tanke på Joddböle industriområde så är stationen intressant. Jag hoppas också att vi kan se närtåg som är lämpliga för distansarbete i framtiden längs med kustbanan, säger Wickström.

Eva Biaudet vill trygga ett starkt och handlingskraftigt EU

- EU måste hitta nya gemensamma lösningar för att trygga finansiering för både Ukraina och den gröna omställningen. SFP förhåller sig positivt till fler majoritetsbeslut för att trygga en stark union, så att inte några få länder skall kunna förlama EU.

Läs föregående artikel

Dan Cederlöf kandiderar i EU-valet 2024

Dan Cederlöf, 23, kandiderar i Europaparlamentsvalet. Cederlöf är hemma från Helsingfors och slutför för tillfället sina kandidatstudier i pedagogik. Han arbetar som elevhandledare och är styrelsemedlem i Svensk Ungdoms förbundsstyrelse.

Läs följande artikel