Dan Ekholm ny presschef för SFP

Svenska folkpartiet har utsett Dan Ekholm till ny presschef.

Ekholm (48) har lång erfarenhet som journalist på Yle. Nu senast som politisk reporter på TV-nytt. Tidigare har han varit nyhetschef under drygt sju års tid. Han har också varit korrespondent i Stockholm, Bryssel och Berlin. Ekholm har även arbetat som pressråd vid Finlands ambassad i Stockholm.

– Jag ser fram emot ett väldigt spännande jobb i politikens mitt. Finländsk politik har inte varit så här spännande sedan 1970-talet, säger Ekholm.

– I ett läge då svenskan i Finland utsätts för aggressiva påhopp i offentligheten och passiv urholkning genom förvaltningsreformer är det särskilt viktigt att vässa budskapet.

Partiordförande Anna-Maja Henriksson ser framemot samarbetet med Ekholm.

– Vi är glada att vi lyckats knyta en så här erfaren journalist till partiet. Ekholms kontaktnät och kunskap kommer väl till pass i SFP:s arbete för ett bättre Finland, säger Henriksson. Ekholm tillträder 1.11 och ersätter Niklas Mannfolk som går vidare till nya utmaningar från och med den 23.10.

Vi kommer att göra allt för att få slut på penningtvätt

Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/ALDE) har under det senaste året deltagit i arbetet i Europaparlamentets specialutskott för penningtvätt och skatteflykt som inrättades efter skandalen kring de så kallade Panamapappren.

Läs föregående artikel

SFP i Helsingfors prioriterar social- och hälsovård i stadsbudgeten

Hemvården av äldre, färdtjänsten, elevvården och annat stöd till unga som hotas av utslagning är några av SFP:s prioriteringar inför de förhandlingar om Helsingfors stads budget, som inleds nästa vecka.

Läs följande artikel